Addi

Alla inlägg under februari 2009

Av Adriana - 6 februari 2009 15:56

Jerry Williams - I can jive. -79. En av mina första skivor som jag köpte själv! Dessutom var jag länge otroligt stolt över att få kommit in på FOLKPARKEN i Södertälje för att se på Jerry Williams! Det var STORT för en 13-åring! Kul smak man hade som liten. :)


Phil Collins - No jacket required. -85. Den här köpte jag i England. Var länge en av mina favoritskivor, men har dessvärre inte åldrats med värdighet. Ingen musik som jag orkar lyssna på längre.


Black Sabbath - Sabbath bloody sabbath. -73. Ännu en adopterad skiva (från min brorsas skivsamlingar). Från tiden innan Ozzy blev en lallande tjock drogtomte. (Drogtomte var han säkert redan, förstås, men inte tjock och überpunchig än).

Av Adriana - 5 februari 2009 19:39

En galen blandning igen, mina skivor ligger verkligen huller om buller...


AC/DC - High Voltage. -76. Ännu en av mina najsiga AC/DC-skivor. Från en reaback, tror jag. Dom är bra, dom är bra! Men det ska vara med Bon Scott vid micken.


Creedence Clearwater Revival - The movie album. -85. Även denna från en reaback.


Human League - Hysteria. -84. Just vad den här skivan är: hysterisk. Jag lyssnade nog mycket på den då, men idag orkar jag inte riktigt med de här nervmördande, äckliga 80-talssynthslingorna...

Av Adriana - 4 februari 2009 15:56

Vi håller på att träna schack i klassen. Varje år hålls nämligen en rikstäckande schackturnering för 4:orna och det har faktiskt gått rätt bra för vår lilla skola genom tiderna. Vi har varit i riksfinal flera gånger, senast var det förra året.


Så idag hade vi en herre från schackförbundet här som visade lite taktikdrag för klassen som de fick öva.


Han var verkligen jättetrevlig och mycket engagerad. Klassen lyssnade anddräktigt och var fullständigt knäpptysta nästan så att det blev lite jobbigt för honom att prata (vet hur det känns - är man van vid snackiga ungar så känns det som om man högljutt gastar ut i tomma intet när det är så tyst - för min del brukar den situationen inträffa vid föräldramötena).
Hur som helst sög ungarna i sig allt han sa och de är verkligen så SMARTA! De var med på alla finter man kunde göra och såg direkt när kungen var i schack och hur man kunde göra för att avsluta partiet.


Själv har jag med nöd och näppe lyckats lära mig hur man flyttar pjäserna.

De små ynglena (som är i 9-10-årsåldern) kan redan planera sina drag i flera led. Jag blir grymt imponerad!


Själv blir jag bara matt...

Av Adriana - 4 februari 2009 15:41

The Creeps - Blue Tomato. -90. Skitkul band, roliga låtar. Undrar om de gav ut nån mer skiva? (Dålig kvalitet på klippet, dessvärre).


Chris Isaac - Wicked Game. -91.  Min enda Chris Isaacskiva, dock innehållandes en av de bästa hjärta-smärta-låtar som någonsin skrivits: "The world was on fire and no-one can save me but you, strange what desire make foolish people do, I never dreamed I´d meet somebody like you, I never dreamed I´d love somebody like you. I don´t wanna fall in love, I don´t wanna fall in love - with you.... This world is only gonna break your heart"...    Och Chris Isaac är hur snygg som helst....


Ratata - Äventyr. -83. Det här är nog den sista Ratataskivan i samlingen. Tror dessutom att bandet upplöstes och Mauro Scocco gjorde egen karriär efter detta och den var jag inte så intresserad av. Hittade tråkigt nog inga låtar på Youtube från den här plattan.

Av Adriana - 3 februari 2009 17:22

Ska dela med mig av ett middagstips - en av favoriterna här hemma och dessutom den enda kycklingrätt som Fredrik äter. (Kan ni tänka er, han kycklingsvägrar för övrigt! Vad ska man göra?? Kyckling är ju liksom en av grundingredienserna i vardagsmaten: billigt, enkelt att laga till, går att variera i det oändliga... Hur besvärligt blir inte livet....)


Kycklingenchiladas:


Ingredienser:
2 kycklingbröst
5 st tortillabröd

ca 250 g fryst spenat

1/2-1 lök, helst röd, men du kan använda gul.

1 förpackning (200-250g) fetaost.
1 burk krossade tomater
Gratängost att strö över.


Vill man, så kan man även ha i majs, borlotti/kidneybönor och annat efter smak och tycke.


Baka eller köp mjuka tortillas (det här räcker till ca 5 st).

Tina upp två stora kycklingsbröst.

Skär kycklingen i kuber och stek, det går bra att använda texmexkrydda och/eller citronpeppar som krydda. Salta.


Tina upp ca 250 g hackad spenat. Går också bra med bladspenat.


Hacka en liten eller en halv stor lök - helst röd då det kan bli lite väl starkt med gul lök.


Lägg upp en sträng med stekta kycklingkuber, spenat och lök på varje tortilla. Öppna en fetaost-ask och smula på fetaosten på varje tortilla.


Rulla ihop dem och lägg rullarna i en ugnsform. Häll på en burk krossade tomater ovanpå, strö på gratängost.


In i ugnen att gratineras ca 15-20 min. Klart!


Av Adriana - 3 februari 2009 16:15

Idag blir det en hiskerlig blandning.


Methods of dance - SamlingsLP med New Wavemusik. -82. Nähä? Köpte jag några skivor från 1982??


Svenska Festivalmelodierna -75 (med Bingos!!)  Herregud! Schlagerlåtar som inte ens spelas av originalmusikerna! God smak - icke! Men jag lyssnade på den iallafall, som den glada, naiva 7-åring jag var. (Och inte visste jag vad "plocka körsbär i min trädgård" syftade på...)


Lenny Kravitz - Mama said. -91. Den är bra, faktiskt.

Av Adriana - 2 februari 2009 19:00

Creedence Clearwater Revival - Chooglin´. -82.
Det här är en samlingsskiva med deras lååånga låtar. Fick den av Rolands brorsa för länge sen. CCR är BÄST!! Inga jag tröttnar på...


Scorpions - Gold Ballads -84.

Ytterligare en samlingsskiva. Är egentligen inte mycket för ballader men här är den, mitt i min skivsamling ändå. Tog ett klipp där ni slipper se Klaus Meine sjunga.


Billy Idol - Whiplash Smile - 86.

En lite blekare och tröttare Billy Idol - jämfört med hans Rebel Yellalbum. - Lite attityd hade han dock fortfarande.
Sedan gick han smashade sig halvt fördärvad på sin MC. Utan hjälm. Tsssst...



Av Adriana - 1 februari 2009 18:47

Fleetwood Mac - Tango in the night. -87. Den här skivan gillade jag väldigt mycket. Så pass att jag köpte den två gånger (nåväl, andra gången var det ur reabacken). Första skivan lyckades jag glömma på hatthyllan på bilen en varm dag. Den blev liksom inte sig själv efter det... Vet inte så mycket om bandet, mer än att jag även gillade låten "Tusk" och känner till att sångerskan Stevie Nicks (hon som står och fladdrar med kjolen hela tiden i videon) har en galen fanclub med folk som klär sig som henne.


INXS - X -90. Tror att jag fått den här skivan, för jag har aldrig tyckt särskilt bra om INXS vilket föranleder mig att tro att jag inte slängt ut egna pengar på att köpa en skiva med dom. Sångaren, Michael Hutchence (som inte finns mer) har en dotter som heter Heavenly Hiraani Tiger Lily tillsammans med Paula Yates, som - innan hon var tillsammans med Michael - var gift med Bob Geldof. Med Bob har hon tre döttrar som heter Fifi Trixibelle (INTE en chihuahua!), Peaches Honeyblossom och Pixie. (Bara?) Spännande namn.


Yazoo - Upstairs at Eric´s. -82. Precis som "You and me both" så gick den här varm när det begav sig. Nästan så att jag inte orkar lyssna på låtarna än idag. Märkligt att en del skivor lyssnar man ihjäl sig på för alltid och andra håller även flera decennier senare...

Presentation


Addis Blogg

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

RSS

Kategorier

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards