Addi

Alla inlägg den 4 februari 2009

Av Adriana - 4 februari 2009 15:56

Vi håller på att träna schack i klassen. Varje år hålls nämligen en rikstäckande schackturnering för 4:orna och det har faktiskt gått rätt bra för vår lilla skola genom tiderna. Vi har varit i riksfinal flera gånger, senast var det förra året.


Så idag hade vi en herre från schackförbundet här som visade lite taktikdrag för klassen som de fick öva.


Han var verkligen jättetrevlig och mycket engagerad. Klassen lyssnade anddräktigt och var fullständigt knäpptysta nästan så att det blev lite jobbigt för honom att prata (vet hur det känns - är man van vid snackiga ungar så känns det som om man högljutt gastar ut i tomma intet när det är så tyst - för min del brukar den situationen inträffa vid föräldramötena).
Hur som helst sög ungarna i sig allt han sa och de är verkligen så SMARTA! De var med på alla finter man kunde göra och såg direkt när kungen var i schack och hur man kunde göra för att avsluta partiet.


Själv har jag med nöd och näppe lyckats lära mig hur man flyttar pjäserna.

De små ynglena (som är i 9-10-årsåldern) kan redan planera sina drag i flera led. Jag blir grymt imponerad!


Själv blir jag bara matt...

Av Adriana - 4 februari 2009 15:41

The Creeps - Blue Tomato. -90. Skitkul band, roliga låtar. Undrar om de gav ut nån mer skiva? (Dålig kvalitet på klippet, dessvärre).


Chris Isaac - Wicked Game. -91.  Min enda Chris Isaacskiva, dock innehållandes en av de bästa hjärta-smärta-låtar som någonsin skrivits: "The world was on fire and no-one can save me but you, strange what desire make foolish people do, I never dreamed I´d meet somebody like you, I never dreamed I´d love somebody like you. I don´t wanna fall in love, I don´t wanna fall in love - with you.... This world is only gonna break your heart"...    Och Chris Isaac är hur snygg som helst....


Ratata - Äventyr. -83. Det här är nog den sista Ratataskivan i samlingen. Tror dessutom att bandet upplöstes och Mauro Scocco gjorde egen karriär efter detta och den var jag inte så intresserad av. Hittade tråkigt nog inga låtar på Youtube från den här plattan.

Presentation


Addis Blogg

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

RSS

Kategorier

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards