Addi

Alla inlägg den 24 april 2008

Av Adriana - 24 april 2008 12:42

Oftare och oftare kommer jag till "nu får det vara nog"-stadiet på jobbet.

Det är bara att inse, det här fungerar inte så länge till.


Skolan idag drivs av idioter, schimpanser vid skrivbord. I alla fall förleds man att tro så när man ser vilka beslut som tas. Ur en uppsjö puckade skolbeslut så kan jag berätta om följande:

Nu ska kommunens skolor bli F-9 skolor. Sexorna ska inte höra till "mellanstadiet" längre utan flyttas upp till högstadiet. De små skolorna som hittills haft årskurs F-6 blir från och med nästa år F-5.


Är det någon som sett hur killarna ser ut på höstterminen i sexan? Tjejerna må i vissa fall se helt fullvuxna ut på utsidan, men killarna är ofta små tunna sparrisar med pipröster. Flera av killarna i vår senaste sexa leker fortfarande med pinnar och bygger kojor i skogen. De ska nu alltså börja i högstadiet.

Schimpanserna vid skrivbordet tror att sexornas intåg i högstadiet kommer att göra de äldre barnen mjukare och vänligare.

- Eller hur??


Detta är bara ETT av de huvudlösa beslut som tas över lärarnas huvud, utan att någon någonsin tillfrågar oss vad vi som ska utföra jobbet tänker, om vi tror att det fungerar eller om vi har något annat förslag.

Det här försöket med sexor i högstadiet har redan pågått en längre tid ute i landet och flera kommuner har redan övergett detta och återbördat sexorna tillbaka till mellanstadiet eftersom försöket inte fungerade som tänkt.

Men vår kommun, ja de ska införa detta ändå.


Nu ligger mitt blodtryck ganska nära ohälsosamma nivåer.


Det är nog bättre att låta skeppet sjunka och rent ego vara glad över att ens egna ungar snart kravlat sig igenom skoltiden.


Jag pallar inte. Förutom att man måste stå ut med skit som detta och se hur det drabbar tredje man (barnen) så är det förstås också en massa annat oändligt irriterande skit som inträffar under dagarna som gör att det inte längre känns värt att gå till det här jobbet.


Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Addis Blogg

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<<
April 2008 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

RSS

Kategorier

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards