Addi

Alla inlägg under juni 2009

Av Adriana - 20 juni 2009 17:31

Idag när jag tog min motionsrunda så vandrade tankarna iväg medan jag vilade ögonen på den fantastiska sommargrönskan omkring mig.

På fältet bredvid utfarten från vår lilla grusväg till asfaltsvägen så blommar lupinerna i allsköns färger.

På fältet mittemot blandas prästkragar och blåklint.



Det blir en särskilt doft av solvarm grönska i vinden och jag känner att värmen strålar upp från grusvägen jag vandrar på, nu när solen legat på under hela eftermiddagen.


Att få ha en knastrande grusväg att promenera på var något jag önskade mig sedan jag var liten och vi bodde i höghus där allt runt omkring var asfalterat. Att få ha egen gräsmatta att springa ut på barfota direkt på morgonen och känna det daggvåta gräset var en annan önskan. De har nu alla gått i uppfyllelse.


Man blir lätt hemmablind och glömmer bort hur bra man har det. Men just det jag nu beskrivit: att få känna en blomstermättad bris, att få en del av lantlivet med dammiga grusvägar och sommarängar - är något jag faktiskt ser och glädjer mig åt lika mycket varje dag.

- Och säga vad man vill om den svenska sommaren - den må vara kall och regnig tidvis, men jag byter ogärna bort den.


Av Adriana - 17 juni 2009 16:15

Här planerar vi för fullt!


Helt otroligt!
Vi har under de senaste fem åren förlagt våra sista arbetsdagar på vårterminen till Fogdö och vi har hittills alltid haft bra väder - varenda gång!

Ni minns säkert hur vädret var i förrigår och dagen innan dess? Ja, tro' t eller ej, men nu har vi haft två tvärsoliga dagar på Fogdö... - Tacka oss för det vädret. Nu när vi är tillbaka från ön så kommer det att braka loss med regn igen.


Vi hann rätt mycket: lägga nästa års schema samt planera vår lägerskola som vi brukar starta upp hösten med.


Här fiskar grabbarna.
Som tur är köper vi vår lax för annars hade vi nog fått fasta...


Helt traditionsenligt hade vi en laxorgie (rekommenderar Fogdö Lax!) och därtill riktigt trevligt tillsammans.

- Nu har sommarlovet börjat på riktigt.

Av Adriana - 15 juni 2009 20:55

Imorgon åker jag till Fogdö och ska äta lax!!!!

Massor av lax!



....och så ska vi väl planera lite också.

Och äta lax! :)

Av Adriana - 14 juni 2009 22:09

Egentligen så är det ju genialt.

Partyt innebär ju redan från början att man ska bli genomblöt - då spelar det väl ingen roll om regnet fullständigt öser ner?


Fredrik hade tänkt att ha ett poolparty som "börja-sommarlovet-på-ett-kul-sätt-party" och hade egentligen satt datumet till i torsdags. Det glömde jag ju bort när jag bokade Ålandskryssningen så det blev till att flytta datumet till...idag.


Det gick bra att byta dag för alla inbjudna (några från klassen och några hemifrån) så vi körde trots vädret. Lyckades hitta en meny som funkade för alla gluten/mjölkallergiker/allmänt kräsmagade deltagare och gjorde tacos. Ingen gluten & ingen mjölk i tacoskalen eller nachochipsen och sedan kan man plocka åt sig vad man själv önskar och strunta i det man inte gillar.

Satte igång infravärmen i uterummet så kunde partygänget sitta och äta där, för matplatsen är det enda som kan bli lite trångt med inomhus.


De åt, badade i regnet, gick in och spelade wii och tittade på film och så plötsligt hade drygt fyra timmar gått och det var dags för hemgång.



Av Adriana - 12 juni 2009 20:33

Mötte en annan båt på utvägen från Stockholm...


Jag bokade in en kryssning till Åland på Birka Paradise för Sanna, Fredrik och mig. Gjorde det sådär lite i sista minuten då jag vet att Fredrik alltid velat åka på kryssning sedan Sanna och jag åkte med i brorsans båt - och han har inte riktigt koll på att det är några mils kvalitetsskillnad på Birkas Ålandskryssningsbåtar och den som jag och Sanna åkte. Men det spelar ju ingen roll! :)


Vädret var jättefint när vi åkte iväg igår så det var varmt och härligt på däck. Vi stod däruppe i solen medan vi åkte förbi Grönan och Lidingö.


Fredrik passade på att göra nästan allt man kunde få göra på båten. Det är ju inte en ren röjarskivebåt och vi åkte ju inte en fredag så det var väldigt blandat med folk i alla åldrar, rätt många ungar.

Fredrik var och spelade Wii-spel: Det var bara han och lekledaren där men de spelade i nån timme och han hade kul.


Middagsbuffén hade vi alla sett fram emot och den var fin. Käkade i drygt två timmar så magen stod åt alla fyra håll...


På kvällen/natten dansade vi av en del av buffékalorierna på discot. Tog ett tag innan Fredrik kom igång, men med en enveten syster och mamma så slapp han inte ifrån att inta dansgolvet och höll sedan igång ett bra tag. Vi gick nog och la oss vid 1-tiden.


Frukosten var sådär. Vi vaknade lite sent, som alla andra, så det var lite trångt och kändes lite skolmatsutfodring sådär...


Sen badade Fredrik i ett par timmar varav hälften av tiden i bubbelpoolen.

Det var inte så mycket folk i poolavdelningen - skönt. Sanna och jag satt i vilstolarna och läste under tiden. Så tittade man lite på folk i baddräkt och kom att tänka på ...marchmallows av nån anledning...?


Efter en OK lunch - orkade inte äta lika mycket denna gång - så var det inte länge kvar tills vi kom i hamn i Stockholm igen.


Fredrik hade jättekul hela tiden och Sanna och jag konstaterade att vi faktiskt inte haft tråkigt heller. De gånger vi tog det lugnt var när vi faktiskt inte hade lust att göra något och då slappade vi i hytten ett tag.


Jag har åkt Paradise en gång tidigare med Mia (för ett par år sedan kanske?) och då var den ganska ny. Kan bara konstatera att den blivit något bedagad sedan dess. Inte alls lika glänsande och fin längre. Synd. Men jämfört med partybåtarna så är den förstås mycket renare och finare.

Det var en trevlig avbräck på vardagen och jag tror att Sanna och Fredrik fick en najs början på sitt sommarlov.



Av Adriana - 10 juni 2009 20:52

Så har den varit.

Årets skolavslutning.


Fredrik har sin avslutning imorgon, men han ställde upp på att spela på Skederids skolavslutning idag, precis som han gjorde förra året när han gick i sexan här.

I år fick han förstärkning av sin fiollärare, Peter Gardemar. (Det heter säkert violin och inte fiol, men, men...)

De spelade Äppelbo gånglåt medan alla elever tågade in i idrottshallen (bland våra ballonger!) och ställde sig på plats för självaste avslutningsprogrammet. Som tack för hjälpen fick han en jätte-Toblerone vilket uppskattades enormt!


Det är en jätteanspänning av få till en schysst avslutning. Förutom alla ballonger och annan dekoration så ska eleverna drillas i att sjunga, gå och stå på rätt sätt. Garva inte, för det är ren vetenskap att få till det här!


Självklart måste något jävlas och det var ljudanläggningen som gick på rundgång och fick stängas av. Suck. Får väl kolla tills nästa gång så att den funkar som den ska. Det  var ju helt OK imorse vid generalrepet men inte på kvällen...


Men nu är skolåret till ända. Vi lärare jobbar en vecka till och sedan är det sommarlov på riktigt!

Av Adriana - 9 juni 2009 18:31

Vi har ju skippat skolavslutning i kyrkan sedan förra året.

Ska vi låta politiskt korrekta så kan vi väl hävda att det har att göra med att skolavslutningen inte är en religiös högtid och att en del elever kan komma att känna sig ovälkomna till sin egen avslutning om den hålls på ett religiöst laddat område.

Ska vi istället vara ärliga så har det mer att göra med att alla inte får plats i den närbelägna kyrkan samtidigt. Vi har tvingats ha två avslutningar, en för de yngre barnen och en för de äldre. De som har barn i olika åldrar får träsmak efter en lång kväll i kyrkan, vi lärare får dela upp oss i två avslutningslag och då kan vi själva inte ses efter avslutad avslutning och avsluta oss själva emellan. Det har känts ganska trist och snöpligt faktiskt.


Förra året riggade vi för avslutning på skolgården. Miljön är fin och vi har en liten kulle där vi ställde upp barnen snyggt och så har vi Elsa (kantorn från kyrkan, faktiskt) som kompar. Givetvis blev det regn. Ett kort uppehåll precis när ungarna sjöng men sen brakade det loss igen. Lite läskigt med elsladdarna ute i vattenpölarna och avslagen stämning i största allmänhet.


I år har vi därför fixat iordning idrottshallen. Trodde det skulle bli tråkig inramning, men det blev faktiskt fint!

Vi har blåst ballonger så vi blev röda i nyllet och fick en tillfällig, men jättebillig fylla. Sedan har vi riskerat livet och klättrat i ribbstolar för att knyta fast ballongerna på ett tjusigt sätt. Imorgon ska vi drapera svenska flaggor (japp det törs vi!) och bära in björkruskor.


Hittade den här bilden:

Tycker den liknar Munchs "Skriet" - vilket på

sätt och vis illustrerar hur det kändes att blåsa

ett par hundra ballonger på kort tid...


Imorgon är det dagen D och sedan i princip semester - dagarna vi är i skolan utan att ha en klass att hålla rätt på är väl ungefär samma sak som att vara ledig, även om man faktiskt jobbar hela dagen.


Av Adriana - 7 juni 2009 18:37

Trots det soliga vädret så var det en riktigt seg förmiddag.

Hade svårt att komma igång med något alls och det soliga dagar gör med mig, är att jag blir stressad för att man borde göra något - helst ute - när solen skiner.

Ville mest ligga och ta det lugnt, ungefär som katterna som ligger och trynar mest hela dagarna.


Framåt eftermiddagen blev det äntligen lite mer fart på mig. På hela omgivningen egentligen eftersom hela stallgänget kom för att bada. Fredrik, Saga, Tove och Ebba badade i timmar! De är ju knappast tystlåtna och försynta så det blir liksom lite mer liv rent automatiskt.


De levande jätterussinen! De kan ju inte bli annat efter två timmar i vattnet!


På kvällen bakade jag och Sanna (mest Sanna) en morotskaka. Mums!

Presentation


Addis Blogg

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

RSS

Kategorier

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards