Addi

Alla inlägg under januari 2009

Av Adriana - 22 januari 2009 17:51

Alla är sjuka.

På jobbet hankar vi oss fram genom att pussla ihop alla vikarier, assistenter och annat löst folk som går att hitta. Lärarna är sjuka.

Barnen är sjuka.


Själv har jag en sjuhelv-s huvudvärk just nu.

Och visst var det så resten av familjens dunderförkylning började..?

Av Adriana - 20 januari 2009 15:44

Premiärdag på jobbet efter magsjukan. Hade nog varit bra att bli hemma en dag till, för jag var riktigt matt på förmiddagen. Som tur är, hade jag halvklass fram till lunch och ungarna var riktigt lugna och beskedliga idag. Passade bra med min energinivå.
Fredrik är iväg och rider Coffee för första gången sedan han blev sjuk. Hon är pigg som en galen gris så jag hoppas det går bra.


Läste precis klart en bok av min favoritförfattare, Torgny Lindgren: Merabs skönhet.

Jag har ingen anknytning till norrland, känner knappt nån norrlänning men blir ändå helt förtrollad av språket - och då tänker jag nämast på västerbottniskan. Torgny skriver ju sina historier på dialekt och jag kan höra precis hur hans berättelser låter på sävlig västerbottniska i huvudet. Helt underbart!
Dessutom är hans historier också speciella.


Har snabbt kastat mig över nästa bok, som tydligen varenda kotte redan läst: "Den hemlige kocken". Ja, vad ska man säga: redan efter ett par kapitel har man lust att gå till sin skafferi och slänga det mesta i soporna. Ändå är jag inte så mycket för färdiglagat och halvfabrikat - men visst finns sådant även på mina skafferihyllor. Dessutom är det en hel del som knappt ens går att få tag på i naturlig form, utan finns bara i syntetiska eller processade varianter. Gäck!


- Aldrig mer?



Av Adriana - 19 januari 2009 16:37

Mår bättre idag. Skönt!


Hittade förstås något att uppröras över:

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/ridsport/article4209723.ab


Säger bara: ring och rösta på Rolf-Göran ikväll!


Blir så trött på fånar med skygglappar som tror att fotboll är den enda sporten i världen. Om ridsporten är Sveriges näst mest utövade sport, varför skulle det då vara så otroligt att en snubbe som fått OS-silver blir nominerad till Jerringpriset?

Dags att visa ölmagegubbarna på sportredaktionerna!


  • ...ikväll går Jerringprisomröstningen in i ett tredje skede.
  • Klockan 20.46 läggs kvarvarande fem kandidaters telefonnummer till Jerringpriset ut på text-tv-sidan 499.
  • Telefonomröstning sker sedan under kvällen.
  • Av Adriana - 18 januari 2009 14:53

    Har ägnat helgen åt en rejäl omgång magsjuka.

    I går såg jag nog ut som Gollum, tror bestämt att jag även lät som han vid somliga tillfällen.


    Idag orkade jag äntligen stiga upp och snygga till mig en aning. Har även börjat äta litegrann men det är inte mycket som faller in på läppen just nu.

    Cillas dotter, Caroline, var snäll nog att motionera Coffee idag eftersom Fredrik också varit sjuk. Inte i magsjuka, men väl i en rejäl förkylning (influensa?) med hög feber.


    Ska bänka mig framför TV:n och fortsätta vila upp mig nu.

    Av Adriana - 14 januari 2009 11:56

    Tänk om Tintin faktiskt VAR gay?

    Är vi så pryda att vi inte kan acceptera det då?


    ;)

    Av Adriana - 11 januari 2009 15:42

    Skönt att vara hemma igen!

    Konferensen i helgen kan väl sammanfattas av ett jädrans massa sittandes. Träsmak, träsmak...


    Godare smak var det däremot på middagen. Vi struntade i Ryttargalan och åt på Sturehof istället. Mindre krabbande med klädseln, funkade ändå bra som avslutning på kvällen.


    På vägen hem läste jag nåns kvarglömda DN Kultur. Ernst Billgren förmedlade ett sympatiskt förhållningssätt till sådant man skapat själv: "Bättre att göra något och sedan försöka tycka det är bra, än att försöka göra om något man gjort, till något bra". Tycker det låter bra.




    Under rubriken GENUSDEBATT så undrar man om Tintin var gay.

    Författaren Matthew Parris menar att Tintin är en fjunik, androgyn yngling i quiffrisyr (what??), lustiga byxor och scarf. Han flyttar in i ett slott på landet tillsammans med sin bästa vän, en medelålders sjöman. Han är en sötnos som är fäst vid en fluffig toyterrier och vars andra "garderobkompisar" är ett oskiljaktigt detektivpar i plommonstop och vars enda väninna är en operadiva... Är det någon som påstår att Tintin INTE är gay?


    Men Studio Herge i Belgien tycker inte det utan kontrar med att Tintin faktiskt är mycket macho. Nja....


    Av Adriana - 9 januari 2009 20:30

    Är det inte konstigt att man plötsligt kan tycka att vindar så kalla som +3 känns varma och härliga?

    Efter att ha försmäktat i -18 grader så är det ju faktiskt så. Det känns nästan vårlikt!


    Idag red jag ut på Coffee. Det har varit så mörkt, kallt och hårt att det blivit lite väl mycket ridhusridning på senare tid. Eftersom Fredrik ska rida dressyrkurs för Lisa både lördag och söndag nu i helgen så kändes det viktigt att den stackars ponnyn skulle få komma ut i naturen en sväng. Jag var hemma tidigast så det var enklast för mig att rida ut om det skulle göras i dagsljus.


    Tog en av standardsvängarna och skrittade upp och ner i cross-backarna och sedan över grusvägen till blåbärsbacken som vi bara tog en galopp uppför eftersom underlaget inte kändes sådär hundra direkt.


    När jag kom tillbaka till stallet så kom precis Björne, som jobbar på gården och som precis kört hem samma grusväg som jag nyss ridit. Det var en rejäl bucka på dörren till förarsätet och framlyktorna var sönder. Det visade sig att en älg sprungit rakt in i bilen! Och det hände alldeles precis, utmed grusvägen! Älgen hade sprungit vidare så lite senare kom det jägare som skulle leta efter älgen - vet ej om den skadat sig illa.

     Men vad läskigt! Han hade varit och hämtat ungarna i skolan så det var barn i bilen - tänk om älgen hamnat framför bilen! Det hade kunnat sluta hur illa som helst...
    Ibland har man turen på sin sida.


    Nu måste jag motvilligt gå och packa för att åka på Målkonferens med SvRF:s tävlingssektion i helgen. Som tur var är det i Stockholm så jag slipper åka så långt. Skönt.

    Av Adriana - 7 januari 2009 18:01

    Det var med stor möda och en ansenlig mängd självövertalning som jag tog mig upp ur sängen imorse.

    Första arbetsdagen sedan den 19/12. Hårt.


    Idag hämtade Roland hem en låda med Distansrittsbroschyrer från tryckeriet. Det var med hjärtat i halsgropen som jag läste igenom ett av exemplaren. Jag vet att originalet blev korrekturläst en massa gånger och av flera olika personer, men jag väntar mig ändå hela tiden att läsa "Distnasritt" eller något liknande i nån rubrik. Det vore liksom så likt mig - eller så likt något gjort av mig om det blev så.

    Tycker framsidan (den ångestframkallande) inte blev helt lyckad. Är troligen självkritisk och om jag inte slagit till och valt den till slut så hade jag väl suttit och velat över den än - men jag skulle vilja ha något ÄNNU bättre och ännu klatchigare. Den är fin, men lite...blaskig..? Men vad sjutton. Nu är brochyren klar och den får duga tills nån annan gör nån bättre.


    Har siamesabstinens.
    Råkade gå in på en siamesuppfödares hemsida och föll handlöst för alla bilder på fladderörade katter. De är så FINA! Vill ha!

    Sanna får flytta hemifrån och ta med sig några av våra gamla tjurputtiga bonnkatter (dom ÄR verkligen som gamla knarriga bönder!) så köper jag mig en eller två små blåögda levande mistlurar igen.


    Igår hopptränade Fredrik och fick till några riktigt fina omhoppningssvängar. Det tar sig.

    Presentation


    Addis Blogg

    Kalender

    Ti On To Fr
          1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19 20
    21
    22 23 24 25
    26 27 28 29 30 31
    <<< Januari 2009 >>>

    Senaste inläggen

    Länkar

    Arkiv

    RSS

    Kategorier

    Sök i bloggen


    Ovido - Quiz & Flashcards