Addi

Alla inlägg den 28 september 2008

Av Adriana - 28 september 2008 09:33

Ännu en fördel med att var ouppbokad på en helg är att man faktiskt kan besluta sig för att göra lite oväntade utflykter. (Inte för att det händer särskilt ofta...)


Satt och läste tidningen på Internet och snubblade på en annons om att Bergianska Trädgården skulle ha nattöppet lördag kväll/natt. Då skulle man ha något så skumt som visning i nedsläckt växthus och man skulle ta med sig egen ficklampa! Det lät ju bara så osannorlikt så jag frågade Sanna om hon ville åka med och så for vi iväg dit på kvällen.


Måste säga att det var en rolig utflykt! De hade tänt marschaller hela grusgången till stora växhuset. Om ni inte varit där, så har de växter ur olika växtzoner i olika delar av drivhuset, så man kan besöka djungeln, öknen, Australien osv. Man kunde gå runt och botanisera lite på egen hand med ficklampan (återigen, skum idé, men kul!) eller hänga med guiden som berättade lite mer, främst om nattblommor. Visste ni om att de flesta nattblommande blommor pollineras av antingen nattfjärilar eller av fladdermöss (!)?


 

Givetvis måste vi leta upp de lite mer scary blommorna: köttätarna!


 

Den här fotade jag mest för att den var söt!


Slutligen var vi i Näckroshuset, ett drivhus för sig som har växter från Amazonas. Jättenäckrosen kan ha blad med 2,5 meter i diameter och som har flytkraft för 70 kilo! Det var väldigt vackert ordnat därinne med flytande lyktor i vattnet och de vackra lyktorna ovanför bassängen.



Jag rekommenderar ett besök på Bergianska även när det inte är nattspektakel, Växtzonerna i drivhusen är intressanta och på våren och sommaren så är även utomhusträdgården trevlig att promenera runt i.









Presentation


Addis Blogg

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
<<< September 2008 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

RSS

Kategorier

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards