Addi

Alla inlägg den 21 september 2008

Av Adriana - 21 september 2008 15:55

Idag var det dags för hopptävling igen.

Fredrik och Coffee var anmälda till en LD och en LC i Hufvudsta Ridklubb i Solna.

Det är ett rätt kul ställe, definitivt social träning för hästarna! Gården och stallet är inbäddat bland höghusen på ena sidan, Huvudstabadet på andra sidan. Bromma flygplats ligger inte långt därifrån så planen kommer in för landning strax ovanför ens huvud känns det som.
Ett promenadstråk går precis utmed volten så där kommer cyklister, stavgångare, mopedister och promenerande människor med barnvagnar i parti och minut. De stackars hästarna får helt enkelt gilla läget, och det tycktes också de flesta göra. Fanns så mycket att titta på så till slut iddes de väl inte ens reagera.

Framridningen görs på den närliggande skolans fotbollsplan, men sedan har de en bra ridvolt och ett ridhus också för själva framhoppningen och hopptävlingen.


LD:n gick riktigt bra. Fredrik hamnade strax utanför placering bara några hundradelar från den före: Det var rätt tätt mellan placeringarna. Coffee gick jättefint och hoppade med flyt. Såg kanonfint ut!

Tills LC-klassen så hade Fredrik fått ont i huvudet (blev lite sent igår hos Cilla) och mådde inte helt bra. Men han gick banan och det var inte så många startande så vi bestämde oss för att stanna kvar.

D'r gick det inte lika bra. Coffee såg faktiskt bra ut på framridningen, men väl på banan väjde hon ut på 4:e hindret och vägrade sedan ut sig på det 6:e. Lite tråkigt. Första utbrytningen tror jag att Fredrik hade kunnat göra något åt om han hållt lite mer i den berömda yttertygeln, men på den 6:e såg det ut som hon ponnyn blev lite väl tittig (en oxer fylld med "sockerbitar") så där började hon bromsa rätt långt innan. Hm.


Men skitsamman. Första klassen var kristallklar, bara att hitta känslan framöver, så länge har vi inte haft ponnyn.


Ikväll ska jag lägga mig tidigt! Zzzzzzzzz.......

Presentation


Addis Blogg

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
<<< September 2008 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

RSS

Kategorier

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards