Addi

Alla inlägg den 7 september 2008

Av Adriana - 7 september 2008 16:01

Efter en lite seg uppvakning (inflyttingsfest/30-årsfest hos Jenny - tack det var jättetrevligt, Jenny! - kvällen innan) så skulle vi packa ihop oss själva inkl ponny och åka på division II-tävling i hoppning.


Härligt nog har vi numera D-ponny vilket är kategorin som oftast startar sist i varje klass. När vi hade Falcon som var B-ponny så var vi ju oftast tvungna att vara på tävlingsplatsen minst en timme före klassen startade för att hinna gå banan och rida fram. Ibland hade man inte ens öppnat banan i god tid, utan Fredrik fick rida fram, kasta sig av ponnyn och rusa runt på banvisningen och sedan upp i sadeln igen och starta. Helt hysteriskt! Fattar inte att han kunde minnas den där banan när det blev så...


Tävlingen var på hemmaplan, på Lovisedal och RRKK hade med nöd och näppe fått ihop två lag. Man är fyra ekipage i varje lag och de tre bästa resultaten räknas. Man hoppar en grundomgång och om flera lag hamnar på samma felantal efter den så har man omhoppning.

Innan dess var det en vanlig förklass. Bägge tävlingar gick i LC-höjd.


Vi kan väl säga att klasserna gick :( sedan :) och till sist :( dessvärre...


Förklassen gick egentligen bra. Nolla i grundomgången. Men i näst sista hindret i fas två så kom Fredrik in för snävt på hindret och Coffee vägrade. Han kom över hindret men hade helt klart mist fokus så han kom snett in på sista hindret och fick en vägran där också.


I lagklassen var det riktigt spännande för han red sist i laget och de hade två nollor och en som hade fått fel. Om Fredrik gick nolla så skulle laget gå vidare till omhoppning!

Han var riktigt nervös, men Coffee kändes bra och gick faktiskt felfritt!!


Måste säga att jag dessvärre skäms lite för att hon inte är i så bra kondition som hon borde vara. Hon flåsade som en blåsbälg efter varje klass och hade det här varit en vanlig tävling hade vi tackat för oss och åkt hem här. Det räckte egentligen för både häst och unge. Men det är ju en lagtävling och då är det bara till att stanna kvar och ge allt för laget.


Dessvärre besannades mina aningar om att det var nog för vårt lilla ekipage (och flera andra också av döma av rivningarna och vägringarna) så tyvärr tappade Fredrik bort sig efter första hindret, virrade runt lite och vägrade sedan ut sig på tredje hindret. Inte så kul... Men det gick som sagt var inte så lysande för de andra lagen heller.


Det blev inga rosetter den här gången, mentill nästa gång ska vi ha tränat bort Coffees sommarmage och tränat upp hennes kondis!


Presentation


Addis Blogg

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
<<< September 2008 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

RSS

Kategorier

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards