Addi

Alla inlägg under december 2008

Av Adriana - 5 december 2008 17:22

Sanna och hennes kompisar var här idag. De träffas hemma hos varandra inför varje adventshelg och bakar julgott.

Här ovan ser ni en av dagens skapelser. En kaloribomb bestående av mörk choklad, marshmallows, jordnötter, pistagenötter och dumlekola...


Varför skjuts alltid mina intentioner till renlevnad, asketism och sundhet på framtiden?


Finner mig själv med ett glas vitt i ena handen och en chokladkladdig godisbakelse i den andra.


Utöver detta så bakades lussebullar i mängder. Igår bidrog jag dessutom till sockerfrossan genom att ÄNTLIGEN lyckas med knäck. Det brukar annars vara en av adventstraditionerna hos oss: att försöka koka knäck som sedan får hällas ut i vasken för att geggan aldrig vill stelna.

I år har jag äntligen fattat vad som saknats. Man ska ha en spis med lite mer kräm i, helt enkelt. Smeten blir kolaliknande vid 120 grader och knäckhård vid 130-140 grader. Tog fram stektermometern och konstaterade att på vår spis kommer vi inte upp till mer än ca 110 grader. Hällde därför över smeten i en microbunke och micrade det hela så att det blev tillräckligt hett och - voilá - det blev hård knäck!!

Hoppas plomberna blir kvar i tänderna i vinter.


Ett plus med att Sannas kompisar var här, var att det faktiskt blev diskat och städat i köket när de var klara med julbakandet. Sanna själv har nämligen stannat i 12-årsåldern när det gäller köksåterställandet. Ni vet, den åldern när ungarna tar fram allt ur skafferiet, använder det till att baka men "glömmer" att städa efter sig... Tydligen har kompisarna kommit ur det stadiet, eller så har de helt enkelt inte mage att komma hem till någon annan och lämna köket som det skulle lämnats hemma hos dem själva.


Nu ska jag gå och moffa vidare. Undrar om jag ska ta lite vitchokladstryffel eller en pepparkakskola.....

Av Adriana - 4 december 2008 16:59

Har aldrig lagt märke till att Det är ett hästhuvud i mellanrummet mellan F och E i FEI:s logga! Fyndigt!


(FEI=Federation Equestre International, + - några apostrofer och accénter - vilket är det internationella ridsportförbundet, för er oinsatta).

Av Adriana - 3 december 2008 21:34

Äntligen fick jag tag på en bok som känns lite intressant att läsa!
Jag brukar inte vara den som ger mig i första taget när jag fått en bok i handen. Många gånger har jag blivit belönad då en del böcker tycks ta lite tid på sig att snurra igång. Men på senare tid har jag varit lite för rastlös & överhopad med jobb för att ha tålamod med böcker som är sega i starten.


Boken i fråga är inte något mästerverk, men handlingen är klart intressant. Jag står inte likgiltig inför det som berättas utan jag blir irriterad och smått förbannad och rätt beklämd mellan varven. Vill ändå veta hur den slutar!

Det jag läser är Helena Zweigbergks (jag fick med alla bokstäver i efternamnet, va?) "Ur vulkanens mun".


Film har jag tittat på, hemma på DVD. Det blev Steven Spielbergs "The Mist". Tror jag somnade ett tag mitt i - såg den i söndags när jag var så trött efter Globen - men för att vara rysare/skräckis så var den ändå rätt bra. (Vart får människan alla dessa hemskheter ifrån? Minns att jag inte ens vågade gå på toa på natten när jag läste "Det", en av hans värsta och ruskigaste böcker enligt min åsikt). Slutet var inte Hollywood.


Skvaller har jag fått mig till livs! Var på styrelsemöte varav en av medlemmarna härrörande från Gottröratrakten (inte Mia) läckte en del information om  Gottrörabondens  i "Bonde söker fru" liv och leverne samt om utfallet av TV-flirtandet. Men ni får vänta och se! Om ni nu ens är intresserade...

Av Adriana - 1 december 2008 16:09

En ledig dag tar slut fortare än jag-vet-inte-vad!


Jag sov ju inte ens tills särskilt sent utan vaknade vid 9-tiden.
Inledde dagen med att bli stressad över att jag borde göra klart distansbroschyren och mitt slutarbete i handledarkursen och satte mig därför framför TV:n och tittade på inspelningen från Globens kvällshow.


Sedan blev jag stressad över att jag borde göra klart distansbroschyren och mitt slutarbete i handledarkursen så jag gick iväg till stallen för att rida ut på Coffee medan det var ljust. Vi skrittade i crossbackarna och galopperade några gånger uppför blåbärsbacken. Mockade.


Sedan blev jag åter stressad över att jag borde göra klart distansbroschyren och mitt slutarbete i handledarkursen och duschade och åt sen lunch.


Sedan satte jag mig faktiskt framför datorn för att försöka få klar distansbroschyren. Fastnade med bilderna som vanligt. Ni anar inte hur ångestframkallande det är att bestämma sig för en omslagsbild!

Hann en bit till men behöver få originalbilder för att göra den slutgiltiga versionen (årsskiftet näääärmar sig...det är definitiv deeeeaaadliiiineeee då... känn INTE stress!!!)

Slutarbetet i handledarkursen blev det inget gjort av. Ska lämnas in den 10:e så jag hinner skjuta upp den några dagar till.


För den här dagen är ju i princip slut nu! 


Presentation


Addis Blogg

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

RSS

Kategorier

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards