Addi

Alla inlägg den 6 mars 2011

Av Adriana - 6 mars 2011 15:59

...bar av till Rimbo.

Imorgon är det ju dags att börja jobba igen, men jag blir verkligen med nöd och näppe. Så fort jag gör något annat än att hasa runt härhemma, så blir jag kallsvettig och jättetrött. Det tar en lång tid att komma igen efter en influensa. Hostan håller i sig, men inte lika intensivt som förut.


Idag åkte jag med till Rimbos ridhus där det skulle bli lagträning i dressyr. Fredrik blev nämligen tillfrågad om han ville bli överlånad til RKRR:s division 1-lag i dressyr. Det saknades en ryttare för dem, och vår klubb fick tyvärr inte ihop något lag så han var tillgänglig.

Kul, faktiskt, för som jag nämnt förut så börjar tiden med ponny rinna ut för Fredrik. Han är jättelång. Än så länge väger han inte så mycket, vilket gör att det fortfarande funkar att rida ponny, men det är väl en tidsfråga innan vilkten börjar matcha längden. Jobbigt det där med ponny, när barnet börjar växa ur den. En del kan ju rida sina D-ponnysar ända till 18 års ålder. Inte så kul att behöva börja rida stor häst redan vid 15-16 års ålder bara för att man är lång.


Hur som helst: träningen gick fint. De hade en dressyrdomare som tränare vilket ger en extra dimension till träningen. Vad fäster domaren vikt vid? Om man har två alternativ till att korrigera hästen, vilket "ser bäst ut" från domarbåset? Hur rättar man en krokig linje och vad kan man göra för att försköna en mellantrav som inte är så flashig? Jag tycker det var intressant att höra detta. Taktik är alltid spännande. det är ingen idé att tro att man kommer att rida perfekt, så hur gör man för att framhäva sina förtjänster på bästa sätt och maskera det som ännu inte funkar 100?

Det är ett tag kvar till första delomgången, men det är bara att träna vidare. Coffee är starkare än nånsin så det borde gå rätt OK.

Presentation


Addis Blogg

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

RSS

Kategorier

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards