Addi

Alla inlägg den 16 mars 2011

Av Adriana - 16 mars 2011 19:24

Hade lite bilkris i helgen.

Volvon är ju krockad. Inte demolerad, bara lite kantstött så att ena framlyset är paj, skärmen och motorhuven hmmm....inte riktigt sig lik.

Den går att köra med, men man FÅR inte köra med den. Vilket leder till något mittemellan. Den står vid en parkering vid en busshållplats där Sanna kliver av, kör sista kilometrarna till stallet (dit går ju sällan bussar) och sedan får den åka tillbaka till busshållplatsen där den får stå tills nästa dag. Den sträckan brukar inte gästas av poliser, men man vet ju inte. I april får Sanna sin första alldeles egenköpta bil och slipper fundera på poliser och hålla busstider.

Sanna flyttade till Gottröra nu i helgen och då fick hon låna Subarun och transporten för att få iväg lite större möbler. Nånstans mellan Rimbo och Gottröra sa bilen upp sig. Lampor lyste och bilen stannade, det var bara att ta ut en bärgare som tog "subban" till Hallstavik där det finns Subarumeck.

Igår ringde de och sa att den goda nyheten var att det akuta stoppet berodde på att fläktremmen var helt av och att batteriet därför laddat ur. Den mindre goda nyheten var att de hittade en massa annat smått och gott som är paj eller snart paj och som kan lagas till det facila priset av 30 000 kr.

Typ det bilen är värd.


Nu sa mecken att man skulle kunna chansa och ta bilen till besiktningen (dit den snart måste) och att den faktiskt kanske går igenom och kan köras med ett tag till - men förr eller senare brakar dessa fjädrar, stag och stänger, vad sjutton det nu är för några. Vi borde med andra ord skaffa en nyare och helare bil...


Allra helst vill jag ha en sån här:

  
Subaru Legacy Outback  - en nying!


Priset är dock groteskt, så vi kollade på en vanlig Legacy, dessutom begagnad. Då hamnar vi bara på halvgroteskt pris.


Just nu har vi inga lån alls förutom huset och det är rätt trevligt. Köper vi bil så kommer det gå åt ett par tusenlappar i månaden i 5-6 år och det är mindre trevligt.

Det finns billigare bilar än Subaru, men jag är så himla genomnöjd med vår bil så jag har svårt att tänka mig att ha en annan sort. Den plöjer sig igenom lera, is och snö utan att man knappt märker av det. Jag  behöver inte vara skraj att bli ståendes i en hal backe med transporten och det är väldigt mycket värt i våra oplogade, taskigt underhållna vägar här ute i spenaten.


Det blir väl till att vrida ur plånboken iallafall.

Presentation


Addis Blogg

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

RSS

Kategorier

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards