Addi

Alla inlägg under juli 2009

Av Adriana - 16 juli 2009 18:41

Hade en fantastisk resa till och uppför Trollstigen. Gjorde sedan en fatsl bedömningsmiss så istället för att bila vidare till Geiranger så åkte vi till Ålesund. Ska åka Hurtigbåt till Geiranger och Hellesylt härifrån imorrn men måste överleva en natt på typ youth hostel. Förlitar mig på vår baginbox för att klara detta.

Av Adriana - 15 juli 2009 15:38

Nu övernattar vi i Tänndalen - yttersta utposten. Sedan blir det Into the wild i Norge. Tänkte ha lite vadslagning om huruvida gamla Volvon -91:an kommer klara resan. Då kanske vi kan få in lite stålar till en ny bil?

Av Adriana - 12 juli 2009 14:52

När jag satt på köksfarstun la jag märke till en idog liten fjäril som envist försökte hitta något ätbart på en gul plastborste.

Tungan (eller vad nu den där struten är) for omkring överallt på borsten och fjärilen gav sig bara inte! Jag gick iväg för att hämta kameran och den satt kvar. Den brydde sig inte heller om att jag viftade omkring med kameran bara nån centimeter ifrån den. Borsten måste helt enkelt ha luktat något oemotståndligt fjärilsmumsigt! Falsk marknadsföring dock...


Precis innan hade jag läst ut boken "Väninnan - rapport från Rosenbad" av Eva Franchell. Eva jobbade som Anna Lindhs pressekreterare och boken handlar om hennes tid med Anna Lindh fram tills dess Anna blev mördad, och alla politiska händelser däromkring. Boken var faktiskt intressant och rätt lättläst även om ämnet inte riktigt låter sådär superspännande kanske.


Så hämtade vi Fredrik, festprissen, vid bussen. Han hade sovit över hos en kompis i Söderbykarl, som hade ett litet party igår. Litet säger jag för att festen tydligen skulle rymmas i en friggebod så de kan inte ha varit särskilt många som var med. Fredrik sa att han var trött hur som helst, för de hade inte sovit mycket.

Direkt efter hemkomst skulle han iväg till Saga på Denan som fyller år. Dags för födelsedagsparty, så det var bara att festa vidare!
Tror han sover rätt länge imorgon...

Av Adriana - 8 juli 2009 17:13


Passar på att njuta av solen och värmen allt vad jag orkar idag.

Enligt väderleksrapporten så kommer vädret inte att vara en lek på nån vecka eller så från och med inatt, så det gäller att ta vara på tillfället!


När Sanna kom hem så gick vi till smultronbacken och plockade ett jättegäng med illröda små smultron (finns hur många som helst nu!) och  avnjöt dem ihop med Lidls prisbelönta vaniljglass. Mmmmmmm.....

Det om något är sommar.

Av Adriana - 6 juli 2009 15:43

Idag åkte jag in till Norrtälje med Fredrik.

JC hade konkursrea och Fredrik har vuxit ur de flesta av sina jeans så vi passade på att fynda lite kläder. Det var verkligen billigt!


Passade också på att kika lite på årets "Konst i ån". Ett av alstren ser ni här ovan. Det brukar verkligen vara konstig konst i ån och jag funderar verkligen vad man hade tänkt förmedla med denna konstellation av en snigel, ett par människor och en bil. Nån som har lust att analysera?


Roligast på länge var ett av förra årets konstverk:

 

Den passade ju dessutom bra just i ån!


Vi åt på kinarestaurangen. Innan dess hade jag känt att jag verkligen började bli hungrig och jag vet ju att jag blir högst otrevlig när blodsockret sjunkit för lågt.

Synd för expediten på Synsam att jag inte åt innan jag gick in där. Hade tänkt köpa ut en ny omgång linser men då visade det sig att det gått ett år och fyra dagar sedan jag gjort en synundersökning (eller var det optikern som skulle kolla ögonen?) och då får de inte sälja linser till mig enligt socialstyreslens rekommendationer. Jag svarade bara att det var j-ligt tråkigt för dom, för om de prompt måste följa reglerna även när det bara gått fyra dagar för mycket så köper jag linserna på Lensway istället. Och det är just precis vad jag tänker göra... Jag blev faktiskt rätt sur.

Fattar att det har nån sorts hälsotanke bakom regeln och om de inte kan försöka fixa ett undantag när det handlar om fyra dagar så kan de faktiskt stoppa upp sina linser....ja inte i ögonen i allafall.


Men efter "tre små rätter" så blev jag mild och snäll igen :)

Försent för Synsamexpeditens del men ändå.

Av Adriana - 5 juli 2009 15:16

Som utlovat kommer det lite runtomkringfunderingar om gårdagens tävling:


Kollade upp Coffee idag och hon såg oförskämt pigg ut! Lite lite gallor men inget att prata om egentligen. Syntes knappt någon stelhet - i så fall ser Fredrik stelare ut idag ;)


Vad gäller tävlingsplatsen strax utanför Pålsboda så var det lite speciellt för mig att åka dit.

Jag har tillbringat åtskilliga veckor av min barndoms somrar i ett litet soldattorp som min kompis (Cilla) pappa hade tillgång till. Hela våran familj brukade åka dit och stanna där på semester ett tag.

Jag kommer precis ihåg hur det ser ut runt torpet, vart trädgungan var, utedasset och den läskiga vinden som vi inte gärna vågade oss upp på.

Tänkte att jag skulle känna igen mig när vi åkte genom Pålsboda igår men jag kan inte direkt säga att det ringde några klockor. Nu är det visserligen 25-30 år sedan jag var där sist, men det såg inte riktigt ut som om Pålsboda med omnejd genomgått några enorma förändringar vad gäller vägar och byggnader... Möjligen, möjligen kan ett gammalt sågverk som ligger utmed vägen ha varit vid infarten till grusvägen mot torpet, fick en liten igenkänningskänsla när vi åkte förbi det men jag vet inte om jag inbillar mig.


På vägen hem stannade vi vid den stora godisaffären vid Hummelsta utanför Enköping. Det hade vi lovat Fredrik att vi skulle göra.

Var inne och köpte en massa onödigt godis och när vi skulle betala så säger killen bakom disken till Fredrik: "Åh, håller du på med hoppning? Det är tufft!" (Avslöjar här att vi gick in i ridkläder...) och Fredrik svarar att han red faktiskt distans. "Ännu ballare och tuffare- det är en krävande sport" svarar killen och så berättar han att han tävlat hoppning när han var yngre - då när Hugo Simon var populär.

- Jättekul när någon tar sig tid att säga något sådant positivt. Jag blev jätteglad över kommentaren eftersom det fick Fredrik att känna sig stolt över att han håller på med hästar.


När vi gick ut ur affären så frågade Fredrik "Vem är den där Hugo Sim.."??

Insåg att han inte heller skulle ha en susning om vem min hoppidol Eddie Macken var eller alls reagera inför hästnamnen Boomerang eller Gladstone... Tiden går fort.

Av Adriana - 4 juli 2009 21:50

Idag blev det en lång dag!

Vi vaknade vid femtiden för att hämta ponnyn och åka iväg till Pålsboda där Fredrik och Coffee skulle rida en 40 km CR i distansritt.

Det är första gången Fredrik rider Coffee i en distans och första gången han rider så här långt.


Det var långt till Pålsboda också kan jag berätta...


I förbesiktningen pulsar Coffee in på 49 slag.

 

Inte stökig alls på något sätt, hon skötte sig exemplariskt!


Sedan hade Fredrik turen att få rida med Carro och Jenny. Caroline red en gammal (tala inte om det för hästen!) distanshäst som ska varva ner och bli pensionär och Jenny red sin unghäst så bägge skulle ta det lugnt på banan och vet dessutom mycket om distansritt. Bättre mentorer på ens första ritt kan man ju inte ha! Och det gick också just: mycket bra.


Varje gång vi mötte upp utmed banan så tycktes det lugnt. Coffee hade inte brytt sig även om det kom hästar omridandes eller om någon häst fick lite "ryck" ibland. Hon travade bara på, berättade Fredrik.

 

Fin!


I grinden pulsade hon in på 47 slag/min, alltså lägre än i förbesiktningen! Hon drack och hon åt.


På andra slingan hade hon druckit en massa ur andras hinkar så hon hade definitivt inga problem att förse sig av vare sig mat eller dryck - kanonbra för en distanshäst!


Vi hade även tur med vädret, för prognoserna sa åskskurar och 25 grader varmt. Värmen stämde, men som tur var inte skurarna och åskan. Det var mulet för det mesta. Värmen var kvalmig, men jämfört med hettan de stunder som solen tittade fram så föredrog vi kvalmig värme under molnig himmel ändå...

Gänget red sina 40 (engligt GPS:en närmare 44 km) på 9,2 km/t vilket är ett bra tempo utifrån denna trios målsättning och förutsättningar.

 

Lite galopp över mållinjen kostade de på sig! :)


Coffee hade 50 i puls på slutbesiktningen och då gick vi in med henne efter bara ca 7 minuter - efter att ha tagit av all utrustning och svampat av henne en omgång. Hon var under 60 slag nästan direkt när jag tog på pulsbältet... Snacka om distanshäst på blivandet! Hoppas hennes ben är "distansben" också...

Nån halvtimma innan målgång hörde vi åskmuller i fjärran och de mörka molnen började torna upp sig. De hann komma i mål och vi hann riva tält och bära undan till bilen när de första dropparna började falla. Precis när vi fått in Coffee i transporten öppnade sig himlen och det bara VRÄKTE ner regn! 

Vi var alla nöjda - både med att precis ha undsluppit regnet och åskan som till slut kom över Pålsboda, och med dagens resultat i stort!


Mer om lite kringgrejer kommer i morgondagens blogg!

Nu ska jag duscha och slappa det lilla som är kvar av dagen!


Av Adriana - 1 juli 2009 19:08

Jämfört med temperaturerna den senaste veckan så kändes morgonens dryga 20 grader och mulet som ren svalka.

Det kom till och med några enstaka regnstänk!


Vi har passat på att skrapa och måla den lilla farstun vid köksingången. Av nån märklig anledning vill inte färgen riktigt stanna kvar på plankorna. Det var inte mer än några år sedan vi målade om den men kort därefter började färgen flagna igen. Det ser visserligen lite tjusigt sommarstugepatinerat ut - Sanna har använt sig av detta när hon plåtat sina bakverk till sin blogg Sanna Bakar, men riktigt nöjd med att ha en flagnade farstu har jag inte varit även om det ser bra ut när man plåtar bullar...

Så vi har skrapat (jag med!) och så började Sanna måla och Roland avslutar. Plankorna längst fram ska bytas ut helt, om ni undrar, så de målade vi inte.


Annars så har vi haft Ungdomssektionsmöte för RRKK här hemma. Det var sju ungdomar som slog sig ner i uterummet och hade möte, åt kladdkaka, jordgubbar och vaniljglass och badade.

Jag och en del väntande föräldrar passade också på att fika. Mycket trevligt.


Nu när jag satt och slösurfade framåt kvällen såg jag en omröstning om Bästa sommarlåten på Metro.

För min del måste det ju bara bli "Ta mig till havet".

Minns den från en av mina första firmafester för nästan 20 år sedan (på båten "Dixie Queen" - kommer ni ihåg den skutan?) - när jag jobbade på Kontorsjouren, ett av mina roligaste jobb. Då de hade hyrt in både Peter Lundblad och Lasse Tennander, skum blandning, att spela. Jag hade jätteroligt och kände mig lite viktig som äntligen fått gå på en firmafest! Och sedan dess är Ta mig till havet Karaokefavvis! Dessutom en av de få låtar jag kan spela på gitarr. Sparar den till trubaduraftonen som jag utlovade förut!

Presentation


Addis Blogg

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

RSS

Kategorier

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards