Addi

Alla inlägg den 4 juli 2009

Av Adriana - 4 juli 2009 21:50

Idag blev det en lång dag!

Vi vaknade vid femtiden för att hämta ponnyn och åka iväg till Pålsboda där Fredrik och Coffee skulle rida en 40 km CR i distansritt.

Det är första gången Fredrik rider Coffee i en distans och första gången han rider så här långt.


Det var långt till Pålsboda också kan jag berätta...


I förbesiktningen pulsar Coffee in på 49 slag.

 

Inte stökig alls på något sätt, hon skötte sig exemplariskt!


Sedan hade Fredrik turen att få rida med Carro och Jenny. Caroline red en gammal (tala inte om det för hästen!) distanshäst som ska varva ner och bli pensionär och Jenny red sin unghäst så bägge skulle ta det lugnt på banan och vet dessutom mycket om distansritt. Bättre mentorer på ens första ritt kan man ju inte ha! Och det gick också just: mycket bra.


Varje gång vi mötte upp utmed banan så tycktes det lugnt. Coffee hade inte brytt sig även om det kom hästar omridandes eller om någon häst fick lite "ryck" ibland. Hon travade bara på, berättade Fredrik.

 

Fin!


I grinden pulsade hon in på 47 slag/min, alltså lägre än i förbesiktningen! Hon drack och hon åt.


På andra slingan hade hon druckit en massa ur andras hinkar så hon hade definitivt inga problem att förse sig av vare sig mat eller dryck - kanonbra för en distanshäst!


Vi hade även tur med vädret, för prognoserna sa åskskurar och 25 grader varmt. Värmen stämde, men som tur var inte skurarna och åskan. Det var mulet för det mesta. Värmen var kvalmig, men jämfört med hettan de stunder som solen tittade fram så föredrog vi kvalmig värme under molnig himmel ändå...

Gänget red sina 40 (engligt GPS:en närmare 44 km) på 9,2 km/t vilket är ett bra tempo utifrån denna trios målsättning och förutsättningar.

 

Lite galopp över mållinjen kostade de på sig! :)


Coffee hade 50 i puls på slutbesiktningen och då gick vi in med henne efter bara ca 7 minuter - efter att ha tagit av all utrustning och svampat av henne en omgång. Hon var under 60 slag nästan direkt när jag tog på pulsbältet... Snacka om distanshäst på blivandet! Hoppas hennes ben är "distansben" också...

Nån halvtimma innan målgång hörde vi åskmuller i fjärran och de mörka molnen började torna upp sig. De hann komma i mål och vi hann riva tält och bära undan till bilen när de första dropparna började falla. Precis när vi fått in Coffee i transporten öppnade sig himlen och det bara VRÄKTE ner regn! 

Vi var alla nöjda - både med att precis ha undsluppit regnet och åskan som till slut kom över Pålsboda, och med dagens resultat i stort!


Mer om lite kringgrejer kommer i morgondagens blogg!

Nu ska jag duscha och slappa det lilla som är kvar av dagen!


Presentation


Addis Blogg

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

RSS

Kategorier

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards