Addi

Alla inlägg den 28 juli 2008

Av Adriana - 28 juli 2008 18:31

Nu äntligen kan man andas igen. Lag-SM är över och nu plötsligt så kommer tröttheten vällandes något alldeles enormt!

Jag skämtar verkligen inte när jag säger att vi som hade ansvarspositioner inför ritten jobbade nästan dygnet runt veckan inför tävlingen. Man sov illa på nätterna, vaknade och gick upp och skrev kom-ihåg-listor för att huvudet var proppfullt med "måste minnas"-grejer.

Det här var ju ändå en nationell SM-tävling och det vore ju ren kattskit om den skulle bli pannkaka för att vi glömt någon viktig detalj.


Själva tävlingsdagen blev ju formidabel på många sätt. Vi hade haft en jättefin SM-middag kvällen före på Kullängen (www.kullangen.se). De har egentligen inte öppet på sommaren men ställde upp på att inhysa ryttare samt ombesörja en tvårätters middag för oss. Vi har ju aldrig haft ett SM förut så jag kunde ju inte på förhand säga hur många det skulle bli till middagen eller ens om deras rum skulle bli uthyrda. De var ändå jättetrevliga och tillmötesgående hela vägen. Det blev jättelyckat!


Tävlingsdagen började tidigt, SM-klassen startade klockan sex på morgonen. Tur var väl det eftersom värmen steg ganska tidigt och kulminerade till slut på drygt 30 grader och vindstilla!!

Inte världens önskeväder att rida 100 kilometer på, eller hur?


Ryttarna hade ändå humöret uppe och menade på att det var varmast på viloområdet på tävlingsplatsen, själva fick de lite fartvind när de red och skugga när de kom in på skogspartierna. Skönt att de tog det så.


Däremot höll vi på att tömma brunnen på Lovisedal eftersom det gick åt så mycket vatten att svalka hästarna. En skitsur hundpensionatsägare som bor i området kom och klagade ljudligt. Det var ju bara att pudla (så lägligt!) och säga att vi genast stänger av vattnet. Som tur  var, var detta på slutet av dagen och de flesta som red snabbt hade redan kommit i mål. De som red CR red ju så pass sakta att de inte riktigt behövde de här jättemängderna med vatten och vi hade ju en del vatten kvar i vår stora tank.


Hur som helst. Tävlingen flöt på bra, vi fick en mycket positiv domarrapport och jag har mest hört glada kommentarer från de tävlande. På något sjukt sätt var det helt enkelt värt allt jobb.


Men nu är jag supertrött efter att ha varit i full spinn så länge...


Bjussar på bild från upplopp i klass 2, 50 km, mellan klubbekipaget Linnéa Modenius och Hasse Wallman. Linnéa vann med en noslängd!

Presentation


Addis Blogg

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

RSS

Kategorier

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards