Addi

Alla inlägg under mars 2010

Av Adriana - 9 mars 2010 10:28

Nu vet jag ju redan sedan förut att våren inte är min bästa årstid.

Även om jag givetvis uppskattar takdropp, kvittrande fåglar och sol så är det ändå något med våren som gör mig tungsint.

Så givetvis börjar jag känna myror i brallan vad gäller livet i stort.

Jag vill hitta på något annat. Jag vet att man ledsnar på alla jobb så även om jag byter så skulle jag förr eller senare sitta i samma situation som nu, men nu är jag verkligen TRÖTT på det jag sysslar med.

Vissa delar är fortfarande rätt OK men andra ger mig akuta spykänslor. Jag vill inte, vill inte, vill inte, vill inte!!!!


Det som är nackdelen med att bli äldre och få bättre lön (även om min verkligen lämnar rätt mycket övrigt att önska) så är det inte lika "bara att" att börja plugga. Det är inte så enkelt att gå ner i standard, att försaka sådant man äntligen börjat kunna unna sig. Så även om det finns ganska många utbildningar som frestar, så frestar studentplånboken inte ett dugg. Inte heller frestar det att plugga och slita halvt ihjäl sig med extrajobb. Den tiden känns rejält förbi. Hade jag haft jättemycket pengar så att jag hade råd att plugga utan att ta (ännu mer) i studielån så hade det varit enklare men nu är det ju inte så.


Det är väl bara att överleva fram till sommarlovet. Men det börjar ändå kännas rätt angeläget att tänka fram en lösning på tillvaron för den här tristesskänslan återkommer oftare och oftare.


Av Adriana - 4 mars 2010 11:02

Sjukligt tidigt (bussen gick 4.30 på morgonen) var det dags att bege sig mot Keflavik och flyget.

Vi hade haft två ljusa dagar med uppehållsväder, nu på morgonen började det snöa med tunga, blöta flingor. Snacka om att tajma semestern rätt!


Flygfärden gick smidigt och snabbt. Älskar Icelandairs fina, moderna plan. Gott om plats för benen och varje stol har sin egen monitor där man kan välja mellan ett flertal TV-serier, biofilmer, infofilmer om Island samt musik. Det är bara att plugga in hörlurarna så går tiden hur fort som helst.

Bäst är att musiken eller filmen kan vara på hela tiden när planet landar också. Bra för mig som inte riktigt gillar de delarna av flygturen.

Var hemma lite försenade, vid 12.15

Borta bra men hemma bäst!

Av Adriana - 4 mars 2010 10:38

Om gårdagen var slappardagen så var det nu dags för shoppardagen.


Reykjaviks citykärna är inte direkt enormt stor, men det finns många små affärer och det tar ju sin lilla rundliga tid att kliva in i dem alla och titta runt.


  

Sanna i början på Laugarvegar, shoppinggatan.


Det finns massor av affärer med stickade eller tovade ylleplagg. Häftigaste var väl Gaga, en designer som tar med en del av Islands natur i sina kläder. Mössor med små vulkaner på, tofsar och fransar och en färgsättning direkt från mossan och lavan. Var på vippen att köpa en väldigt speciell mössa där, men avstod till slut. En kombination av priset och insikten i hur ofta jag skulle haft den på mig...


Ett känt isländskt märke av funktionskläder är ju North66. Snygga, användbara och givetvis dyra kläder. Både Sanna och jag har klämt på tröjor där sedan åratal. Den här gången slog Sanna till och köpte en figursydd fleecetröja med huva som ryms under ridhjälmen. Skitsnygg att ha bara sådär också.


Ytterligare ett av Sannas shoppingfynd är :

  

...strumpbyxor med serierutor på.


Många av affärerna hade kläder typ Odd Molly. Inte min karamell direkt.


Vi tog även en promenad till Hallagrimkyrkan. Nu var de klara med renoveringen som de höll på med sist jag var här så nu kunde man se hela byggnaden ordentligt.


  


Hela kyrkan är gjord i betong och formen ska påminna om en vulkan med lava rinnandes utmed sidorna. Inuti är det gotiska valvbågar och en jätteorgel som kantorn faktiskt spelade på när vi kom in. Schysst akustik.


    

Utsikt från kyrktornet. Kul att se bergen med snö på denna gång!


På kvällen var det då dags att spendera lite pengar på god mat.

Vi hade bställt bord på Fiskförlaget - den restaurang som jag berättade om förra gången jag var här. Vi valde menyn "Around the world" sm är en avsmakningsmeny med mindre portioner av många rätter inspirerade av maten från alla världens hörn. Jämfört med förra gången så var det nu färre rätter, men större portioner. Gott hur som helst! Mina favvorätter denna gång är hummerstjärtarna (igen) och fiskrätten av bacalao. 



Av Adriana - 3 mars 2010 11:05

  

Sanna utanför vårt hotell (Hotel Fron, som jag definitivt rekommenderar! Gör dock ett tillägg om att du vill ha ett lugnt rumsläge, då det ligger på festar-/köpgatan).


Efter att ha sovit till ungefär nio på morgonen försåg vi oss med frukost som serverades i den mexikanska restaurangen bredvid hotellet. Hotellet i sig var uppdelat på flera byggnader. Jag hade bett om lugnt läge och då bodde vi i ett rum som vette mot innergården och det var bra. Vårt rum hade även kokplattor, micro och en vask. Kanonfint och stort! Bastuhet dusch och toa med värmegolv. Myyyys! Sådant uppskattar vi som kommer från dragiga trähus i Sverige!


Dagen var vikt att besöka Laugar Spa. Det är ett ultramodernt Spa som ligger i anslutning till ett av de kommunala utomhusbaden som finns i Reykjavik. Med tanke på att de billigt kan värma upp vattnet geotermiskt, så är det ingen sport för dem att ha utomhusbad med varmt vatten även vintertid.


Spat låg förstås inomhus. Laugar Spa har världens kassaste hemsida - vilket är helt jättemärkligt med tanke på high-techstället som mötte oss:

- "Nyckeln" in var en ögonscanningsapparat. Vi fick fota ögonen och sedan skulle man då stirra in i en apparat som läste av ögonen och tackade med maskinröst och släppte in oss i omklädningsrum och olika spaavdelningar.

(Men till förvaringsskåpen för kläderna fick vi vanliga hänglås!   )


- Spat var verkligen en upplevelse. Alla rum hade behagligt dämpad belysning. Det fanns flera olika sorters bastun med olika teman. Kunde vara fågelsång i en, olika dofter i andra - torrbastu- ångbastu etc. Det var inte mycket folk, så ingen trängsel.
Fanns en jacuzzi med saltvatten samt en kallvattensbadtunna (provade vi INTE).

Bästa rummet var relaxrummet som var stort och mörkt och hade en eldstad i mitten. Otroligt sköna vilsoffor omkring och såndär plingelingig spamusik i bakgrunden. Lufttemperaturen var perfekt! Precis så att man varken fryser eller blir för varm. Det låter säkert helknasigt men när man väl lagt sig och gått ner i varv så ville man faktiskt inte ut ur rummet igen. Det var SÅ SKÖNT, det blev inte jobbigt att ligga i sofforna och inget störde eller var irriterande. Wow!


Vi provade förstås även att bada i utomhusbadet. Dels simmade vi i stora bassängen och sedan värmde vi upp oss lite till i en ännu varmare liten pool bredvid. Fanns även äventyrskana men den avstod vi från. Det var ju faktiskt nollgradigt och blåst och då skulle man klättra upp till kanan i ett torn. Nej tack.


Ganska urlakade men välrdigt nöjda promenerade vi hem till hotellet igen på eftermiddagen.


På vägen stannade vi och handlade:

  

Viktiga saker!!


Köpte även lunch som vi tillagade i pentryt och lite chips för att uppväga allt hälsosamt på spat.   


Avslutade kvällen genom att göra som Bill Clinton och James Hetfield och äta varmkorv på korvmojen Bæjarins beztu pylsur!

Gourmetmaten får vänta ett dygn till!

Av Adriana - 2 mars 2010 18:49



Tänka sig att det bar iväg till Island igen!

Nu har jag varit där på sommaren, på senhösten och nu, mitt i vintern.


Snö var det gott om. Det hade tydligen snöat en hel del precis innan vi landade, för alla bilar var täckta med en massa snö och på vägen in till Reykjavik så var det inte särskilt plogat någonstans.


Justja, innan vi åkte in till huvudstaden så gjorde vi ett stopp vid den Blå Lagunen.

  

Här på vägen mot lagunen.


Jag hade nog kunnat hoppa lagunbadet, - det är ju tredje gången för mig, men det var inte särskilt dyrt så vi tog ett stopp och ett dopp ändå. Det var dock svinkallt i luften och den ömsom snöade och ömsom haglade så det gjorde ont i knoppen när man hade den ovanför vattnet...  Tur att man härdats här i Sverige denna vinter!


På kvällen åt vi skaldjurssallad på restaurang Geysir och sedan en Irish Coffee på Café Paris. Imorgon berättar jag mer om vårt besök på värsta futuristiska SPA:t!

Presentation


Addis Blogg

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

RSS

Kategorier

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards