Addi

Alla inlägg den 3 mars 2010

Av Adriana - 3 mars 2010 11:05

  

Sanna utanför vårt hotell (Hotel Fron, som jag definitivt rekommenderar! Gör dock ett tillägg om att du vill ha ett lugnt rumsläge, då det ligger på festar-/köpgatan).


Efter att ha sovit till ungefär nio på morgonen försåg vi oss med frukost som serverades i den mexikanska restaurangen bredvid hotellet. Hotellet i sig var uppdelat på flera byggnader. Jag hade bett om lugnt läge och då bodde vi i ett rum som vette mot innergården och det var bra. Vårt rum hade även kokplattor, micro och en vask. Kanonfint och stort! Bastuhet dusch och toa med värmegolv. Myyyys! Sådant uppskattar vi som kommer från dragiga trähus i Sverige!


Dagen var vikt att besöka Laugar Spa. Det är ett ultramodernt Spa som ligger i anslutning till ett av de kommunala utomhusbaden som finns i Reykjavik. Med tanke på att de billigt kan värma upp vattnet geotermiskt, så är det ingen sport för dem att ha utomhusbad med varmt vatten även vintertid.


Spat låg förstås inomhus. Laugar Spa har världens kassaste hemsida - vilket är helt jättemärkligt med tanke på high-techstället som mötte oss:

- "Nyckeln" in var en ögonscanningsapparat. Vi fick fota ögonen och sedan skulle man då stirra in i en apparat som läste av ögonen och tackade med maskinröst och släppte in oss i omklädningsrum och olika spaavdelningar.

(Men till förvaringsskåpen för kläderna fick vi vanliga hänglås!   )


- Spat var verkligen en upplevelse. Alla rum hade behagligt dämpad belysning. Det fanns flera olika sorters bastun med olika teman. Kunde vara fågelsång i en, olika dofter i andra - torrbastu- ångbastu etc. Det var inte mycket folk, så ingen trängsel.
Fanns en jacuzzi med saltvatten samt en kallvattensbadtunna (provade vi INTE).

Bästa rummet var relaxrummet som var stort och mörkt och hade en eldstad i mitten. Otroligt sköna vilsoffor omkring och såndär plingelingig spamusik i bakgrunden. Lufttemperaturen var perfekt! Precis så att man varken fryser eller blir för varm. Det låter säkert helknasigt men när man väl lagt sig och gått ner i varv så ville man faktiskt inte ut ur rummet igen. Det var SÅ SKÖNT, det blev inte jobbigt att ligga i sofforna och inget störde eller var irriterande. Wow!


Vi provade förstås även att bada i utomhusbadet. Dels simmade vi i stora bassängen och sedan värmde vi upp oss lite till i en ännu varmare liten pool bredvid. Fanns även äventyrskana men den avstod vi från. Det var ju faktiskt nollgradigt och blåst och då skulle man klättra upp till kanan i ett torn. Nej tack.


Ganska urlakade men välrdigt nöjda promenerade vi hem till hotellet igen på eftermiddagen.


På vägen stannade vi och handlade:

  

Viktiga saker!!


Köpte även lunch som vi tillagade i pentryt och lite chips för att uppväga allt hälsosamt på spat.   


Avslutade kvällen genom att göra som Bill Clinton och James Hetfield och äta varmkorv på korvmojen Bæjarins beztu pylsur!

Gourmetmaten får vänta ett dygn till!

Presentation


Addis Blogg

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

RSS

Kategorier

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards