Addi

Alla inlägg den 4 mars 2010

Av Adriana - 4 mars 2010 11:02

Sjukligt tidigt (bussen gick 4.30 på morgonen) var det dags att bege sig mot Keflavik och flyget.

Vi hade haft två ljusa dagar med uppehållsväder, nu på morgonen började det snöa med tunga, blöta flingor. Snacka om att tajma semestern rätt!


Flygfärden gick smidigt och snabbt. Älskar Icelandairs fina, moderna plan. Gott om plats för benen och varje stol har sin egen monitor där man kan välja mellan ett flertal TV-serier, biofilmer, infofilmer om Island samt musik. Det är bara att plugga in hörlurarna så går tiden hur fort som helst.

Bäst är att musiken eller filmen kan vara på hela tiden när planet landar också. Bra för mig som inte riktigt gillar de delarna av flygturen.

Var hemma lite försenade, vid 12.15

Borta bra men hemma bäst!

Av Adriana - 4 mars 2010 10:38

Om gårdagen var slappardagen så var det nu dags för shoppardagen.


Reykjaviks citykärna är inte direkt enormt stor, men det finns många små affärer och det tar ju sin lilla rundliga tid att kliva in i dem alla och titta runt.


  

Sanna i början på Laugarvegar, shoppinggatan.


Det finns massor av affärer med stickade eller tovade ylleplagg. Häftigaste var väl Gaga, en designer som tar med en del av Islands natur i sina kläder. Mössor med små vulkaner på, tofsar och fransar och en färgsättning direkt från mossan och lavan. Var på vippen att köpa en väldigt speciell mössa där, men avstod till slut. En kombination av priset och insikten i hur ofta jag skulle haft den på mig...


Ett känt isländskt märke av funktionskläder är ju North66. Snygga, användbara och givetvis dyra kläder. Både Sanna och jag har klämt på tröjor där sedan åratal. Den här gången slog Sanna till och köpte en figursydd fleecetröja med huva som ryms under ridhjälmen. Skitsnygg att ha bara sådär också.


Ytterligare ett av Sannas shoppingfynd är :

  

...strumpbyxor med serierutor på.


Många av affärerna hade kläder typ Odd Molly. Inte min karamell direkt.


Vi tog även en promenad till Hallagrimkyrkan. Nu var de klara med renoveringen som de höll på med sist jag var här så nu kunde man se hela byggnaden ordentligt.


  


Hela kyrkan är gjord i betong och formen ska påminna om en vulkan med lava rinnandes utmed sidorna. Inuti är det gotiska valvbågar och en jätteorgel som kantorn faktiskt spelade på när vi kom in. Schysst akustik.


    

Utsikt från kyrktornet. Kul att se bergen med snö på denna gång!


På kvällen var det då dags att spendera lite pengar på god mat.

Vi hade bställt bord på Fiskförlaget - den restaurang som jag berättade om förra gången jag var här. Vi valde menyn "Around the world" sm är en avsmakningsmeny med mindre portioner av många rätter inspirerade av maten från alla världens hörn. Jämfört med förra gången så var det nu färre rätter, men större portioner. Gott hur som helst! Mina favvorätter denna gång är hummerstjärtarna (igen) och fiskrätten av bacalao. 



Presentation


Addis Blogg

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

RSS

Kategorier

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards