Addi

Alla inlägg under augusti 2009

Av Adriana - 15 augusti 2009 18:12

Vad är det nu Gordon Ramsay brukar tjata om?
- Jo att enkelhet är det man ska sträva efter i matlagningen.


Håller med honom nu efter att ha ätit trädgårdens sista hallonskörd - uppvärmd och med en kula vanljglass till.


Så enkelt och så gudomligt gott!!



Av Adriana - 14 augusti 2009 15:40

Terminen har knappt börjat och ändå är man extremt tacksam över att fredagen åter uppenbarat sig och därmed veckans sista arbetsdag...


På måndag öppnar vår lilla biblioteksfilial ute i Finsta igen och då ska jag försöka komma ihåg att ta med alla låneböcker som jag lånat över sommaren och så hoppas jag att det kommit in lite nya, spännande böcker!


Jag hann läsa ganska mycket i sommar ändå, trots seg start.
Inga jättehöjdare dock. De bästa böckerna var nog Franchells "Väninnan" som handlade om författarinnans vänskap med Anna Lindh samt Jungstedts "I denna stilla natt" som var rätt spännande. Har ni några boktips så emottages de gärna så att jag vet vad jag ska spana efter på måndag!


För övrigt var det verkligen ett formidabelt skitväder inatt. De spöregnade redan på kvällen och varje gång jag vaknade till på natten så hörde jag hur det smattrade på taket. Hästar är ju hästar men fånigt nog fick jag ändå lite dåligt samvete när jag tänkte att Coffee gick där ute i regnet och mörkret... Åkte till stallet efter jobbet för att kolla henne. Nu på eftermiddagen är i och för sig vädret fint igen och ponnyn såg långt ifrån lidande ut. Hon har ju ändå utvecklat en del skyddande späck som borde skydda mot kyla tror jag.



Av Adriana - 11 augusti 2009 18:15

...hela jag är i chock.


Min kropp är inställd på mer semester ju!!

Av Adriana - 8 augusti 2009 15:13

Fredrik inne i Visby på ringmiuren...


Trevligt nog blev vi bjudna till Gotland av goda vänner som hyrt en stuga i Anga. Det slumpade sig så väl att även vädret visade sig från sin allra bästa sida så det blev ytterligare en kanon-minisemester - något som tydligen blivit vårt signum denna sommar.


Det var ju inte så gott om båtbiljetter över så vi åkte en tidig morgonbåt från Nynäshamn i onsdags och åkte hem inatt med 3.30-båten från Visby. Lite märkligt att notera är att jag faktiskt varit fler gånger på Gotland i hästsammanhang än utan hästar. (Första 8-milen med Fachall, körtävling med Geshira, medföljande på kör-SM samt en 8-milare i distans med Geshira). Båtarna har dock blivit riktigt uppimpade. Sist åkte vi med något åbäke som hette Tjelvar och den var inte så modern som dagens färjor.


Första dagen var vi inne i Visby och tittade på alla medeltidsmänniskor. Kändes som att gå på zoo... Hade även köpt biljetter till tornerspelen.


Lyckades hela tiden glömma kameran så det blir lite halvkassa mobilbilder från denna semester. Det var mycket folk på tornerspelen.


Vi åt grillat vildsvin i pitabröd. På grillen gör sig vildsvinen bra! Beträffande Fredriks lite lidande ansiktsuttryck på bilden, så fick han bli "storebrorsa" till två småflickor som formligen avgudade honom. För det mesta gick det bra, men ibland blev det lite för intensivt därav minen ;)


Dagen efter fick Fredrik åka med till Kneippbyn och förlusta sig medan Roland och jag åkte och tittade på häst! Fick en jättetrevlig tur till häst i skuggig och lummig skog - faktiskt den roligaste ridturen på länge på en trevlig och fin arabhäst!
Tog därefter en tur med bilen och kikade runt norrut på ön och sedan åkte vi tillbaka till stugan. När alla var hemma så blev det grillat och vin. Fantastiskt gott!


Sista dagen åkte vi alla och badade någonstans sydöst på Gotland. Det var en jättefin sandstrand men lite kallt i vattnet faktiskt. Skönt ändå för det var desto varmare och svettigare på land!

Åkte förbi Vamlingsbo (stavning?) Creperia där vi käkade crepes till lunch:


Bjussar på min kompis urringning, men det var faktiskt tallriken med crepsen som jag var ute efter! Det var lite annorlunda och riktigt gott. På tallriken ser ni en crepe med chevre, lönnsirap, valnötter och ruccola. Själv tog jag en med bladspenat, chevre och champinioner. Givetvis fanns det också smarriga efterrättscrepes men det orkade jag inte äta!


Åkte hemåt utmed västra stranden och stannade till vid vikingabyn vid Tofta. Vi fick gå in och gå på en guidning till riktigt bra rabatterat pris.


Därefter hem och grilla igen. Och vin igen. Lite för många träffar med Lohmanders bea denna sommar, känns det som. Men det är det (nog) värt!


Fick härliga 2,5 timmars sömn innan väckarklockan ringde. Upp och hoppa  och iväg till mitt-i-natten-färjan. Inte helt mysigt. Men det gick det med.



Av Adriana - 1 augusti 2009 22:31

Idag åkte Sanna och jag till Linköping för att titta på häst och köpa godis.

Första stoppet blev på Gyllene Måsen på vägen ner. McFeast är gott!


Sedan åkte vi till Ljungsbro, vilket förresten är samma ställe som vi köpte Bullen från. Glömde att ta med äggen som jag gärna hade kastat på det försäljningsstallet för att de lurade på oss en trasig häst. Mycket skit på dom!
Men det som är bra med Ljungsbro är att Cloettas chokladfabrik ligger där och därmed även deras fabriksförsäljning av godis!

Godis på längden och på tvären!


Vi köpte andrasorterings-Polly, franska linser, lakritscenter, mandelbiskvier, sötlakrits och lite karameller. Rena godisjulaftonen!


Så glad ser man ut efter att ha godisshoppat big time!


Sedan tittade vi på häst nummer 1.

Efter det åkte vi till IKEA och köpte hylla och lite tillbehör. Åt på IKEAS restaurang.


Sedan tittade vi på häst nummer 2 på vägen hem.

Berättar inget mer om hästarna eftersom jag måste smälta intrycken litegrann innan jag säger vare sig bu eller bä.


Det var rätt trevligt åka iväg och Sanna och jag har alltid något att prata om så tiden går rätt fort även om man åker långt. Var hemma igen vid 22-tiden. Fredrik blev väldigt glad över allt godis! Tandtrollen med!

Presentation


Addis Blogg

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

RSS

Kategorier

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards