Addi

Alla inlägg den 28 maj 2008

Av Adriana - 28 maj 2008 08:41


Känner ni igen läget?

Fredriks kära råttor befinner sig i samma läge. Imaginär frihet. Rulla vart du vill i din lilla bubbla, men om det kommer ett stolsben i vägen kan du putta och hoppa så mycket du vill utan att komma fram. Och ut ur bubblan kommer du inte heller, mer än för att kliva in i buren.


Nattsvart?

Jäpp.

Men jag har gillat läget.

Av Adriana - 28 maj 2008 08:33

Roland och jag gick äntligen igenom sommarhagen inför betessäsongen.

Nu är elrepen sträckta, vattnet ikopplat och alla förvuxna buskar och växter som trasslat in sig i repen, bortklippta eller bortsågade.


Markägaren påpekade att vi jättegärna även fick hägna in mer mark. Det finns ett större hagområde i anslutning till vår nuvarande hage som är omgärdad av järnstolp, så vi skulle inte ens behöva stolpa upp hagen. Det är möjligtvis lite knepigt att borra isolatorhål på järnstolparna, men det ska gå påstås det. Elrep är ju inte särskilt dyrt så det går ju lätt att ordna.

Han tyckte även att vi skulle kunna ta in beteshästar och ta betalt för det, det har han sagt även föregående år - han nöjer sig med att få EU-bidrag för betet. (En rätt ovanlig inställning bland alla svårt snåla Roslagsbönder som skulle vilja ta betalt per andetag bland folk som kliver på deras mark... Kanske han inser att det faktiskt är förenat med visst arbete för vår del också, att hägna in och hålla betet och stängslet i god form).


MEN. Nu är det ju så att vi inte har speciellt mycket hästar att släppa ut på detta bete. Om någon alls som läget är just nu. Och skulle de vara friska och krya så skulle de - med vår nuvarande otur - säkert få sandkolik, tarmvred och fång på en och samma gång redan första dygnet på bete.


Helena ska ta dit sina araber, men vi bör ha fler hästar i hagen så att man kan rida ut i lugn och ro utan att någon häst ska riskera bli lämnad ensam. Annonserade ut betet på klubbens hemsida förra året, men ingen var intresserad trots att det ligger på ridavstånd från klubbens ridanläggning och jag dessutom inte tänkt ta mer än 1000 kr för hela sommaren (så länge man orkar och vill stå där...) De flesta som har sommarbete tar ju dryga tusenlappen per månad och inte ingår det mer skötsel då än det vi erbjuder.


...fortsättning följer...




Presentation


Addis Blogg

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

RSS

Kategorier

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards