Addi

Direktlänk till inlägg 27 juli 2011

Heldag

Av Adriana - 27 juli 2011 14:30

Idag skulle vi egentligen ta en ångbåtstur till Drottningsholm, men vi var sena i starten och det var en jättelång kö till båtskrället så vi struntade i det. Plan B var att ta oss till Långholmen istället.

Så det blev repris vad gäller promenad på norr mälarstrand, med stopp utmed vägen för lunch på Mälarpaviljongen. ++++  Vansinnigt god mat, rätt dyr men värd det!


Knallade över Västerbron och tog trapporna ner till Långholmen.

Väldigt nära bron (närmare än jag trodde) trillade JAS-planet ner under Vattenfestivalen 1993. Liten minnesstaty finns på platsen:

 

Promenad till Fängelsemuséet, som jag rekommenderar. ++++

Litet men intressant! Som kuriosa kan jag nämna att jag skrev en uppsats om Långholmen som valbar uppgift när jag gick på Lärarhögskolan. Man skulle välja ut nån stadsdel och sedan göra en sådan fältundersökning som man förmodas göra inför ett studiebesök med sin klass. Tyckte redan då att det var en intressant ö - och det är den förstås fortfarande.


Fikade i fängelsefiket där man kan välja att sitta i nån av de små tårtbitsformade fångrastgårdarna.

  Kul miljö, men för övrigt inget speciellt.


Vädret var fantastiskt så istället för att ta en buss, som våra fötter tyckte, så beslöt vi för att gå vidare utmed söder mälarstrand mot Slussen.

Det är inte en lika fin strandpromenad som utmed norra stranden men å andra sidan får man skåda en sjukt vacker utsikt över andra sidan. Stockholm ÄR verkligen vackert!

 

Väl framme vid Slussen så gick vi vidare till Skeppsholmen och tog båten ut till Gröna Lund, där vi skulle möta klubbkompisar och stor del av RRKK:s ungdomssektion.

Vi hade kanske kunnat räkna ut med rumpan att vackert väder och nyss utkvitterad löning innebär ett smärre helvete på ställen som Grönan, men det slog oss inte riktigt förrän vi gått in på nöjesparken.

Ångrade, ångrade, ångrade mig, men nu var vi liksom där och trängdes bland tusentals människor   


I allfall: det var trevligt att träffa Fredrik som verkade ha det kul oavsett. Vi gick in i Spökhuset allihopa, sedan satt vi med Camilla och Sofia Modenius och roade oss billigt men kungligt genom att sitta och titta på alla som misslyckas med att gå upp för trapporna till Lustiga Huset.

  Nix, inte ens hatten vann Roland, allt är Camillas!


När det var dags för mat och vi kikade igenom utbudet så krokande Roland och jag och lämnade C&S samt alla ungar och åkte vidare in mot stan.


Hamnade på Hard Rock Café +++

Det är givetvis rätt coolt ställe, trevligt att hänga i baren i väntan på att få ett bord, men själva maten är verkligen inte mycket att bli lycklig av.


Som helhet var det ju en kanondag ändå. Hade lugnt kunnat hoppa över Grönan, men allt annat var trevigt. Det var T-shirtvarmt ända in på natten och bara det är ju wow!!!


 
 
Cecilia

Cecilia

8 augusti 2011 19:36

Aha, du apar efter min blogg...
http://familjenhogberg.blogspot.com/2009/07/fler-varldsarv.html

http://www.familjenhogberg.blogspot.com

 
Ingen bild

Addi

8 augusti 2011 22:18

Ja, eftersom jag uppenbarligen gillar apor så lär jag ju även gilla att apa efter andra... ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Adriana - 4 juli 2018 22:02

Helt utan några särskilda förväntningar så bokade vi en resa till Kroatien.Idén startade med att en bekants syster erbjuder seglingsresor i Kroatien. Bilderna därifrån såg verkligen fina ut, men jag är inte nån segelbåtsmänniska. Det kanske är jättet...

Av Adriana - 28 april 2018 14:48

På en middag häromveckan kom samtalet in på en bok som några hade hunnit läsa: Linus Jonkmans Introvert – den tysta revolutionen.   Nu har även jag hunnit läsa den (lyssna på, egentligen). En hel bok som ger mig och mina gelikar, upprättels...

Av Adriana - 12 januari 2018 20:24

Någon gång måste ju vara den första. Så nu blev det så: Kanarieöarna. Har faktiskt aldrig farit på en typisk svensk charterresa dit där nästan alla svenskar tycks ha tillbringat någon semester i sitt liv och deltagit grisfest eller letat hela vecka...

Av Adriana - 30 december 2017 16:15

   Då var det dags igen - ännu ett år har gått och det är åter dags att vänja sig vid att skriva en annan siffra sist på årtalet.       - Skumt år, 2017. Det har spretat än hit och än dit. De senaste åren oftast haft något tema som "håller ihop" ...

Av Adriana - 19 november 2017 18:53

Det var en gång några ingenjörer som arbetade på en firma som tillverkade mobiltelefoner. De var välutbildade och hade länge arbetat med telefontillverkning. De kunde det mesta, allt från att planera, prova, göra prototyper och sedan testa och förbät...

Presentation


Addis Blogg

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

RSS

Kategorier

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards