Addi

Alla inlägg den 16 maj 2010

Av Adriana - 16 maj 2010 18:27

  


I fredags åkte vi iväg mot Värmland.

Vi fick låna Shag så att Fredrik kunde delta i Folksam Cup och själv skulle jag vara speaker på tävlingen. Roland fick vara chaufför och groom.

Trevligt nog fick vi alla övernatta hos familjen Pont i Karlskoga. Otroligt trevligt. Det är alltid roligt att träffa dom!


Årets A9-ritt var en mastodonttävling med 8 olika klasser. Dubbel-SM i form av både senior- och YR-SM samt både CEI- och nationella varianter på de tre längsta sträckorna. Kan bara kort konstatera att det inte alltid var så lätt att hålla koll på vilken klass som var vilken...


För Fredriks del var jag mest orolig för att han själv skulle orka runt. Han var ju sjuk och sängliggande förra veckan och nu var han visserligen på benen men med en förskräcklig hosta. Han lät inte frisk. Han ville dock rida eftersom man nog måste vara med i alla tre deltävlingar av Folksam Cup för att ha en chans på placering i slutändan, så han bet ihop - och det gick vägen!


Första delen av tävlingsdagen var ganska rejält regnig. Grusplanen där tävlingsplatsen var belägen var full av vattenpölar och rännilar. Framåt dagen ändrade sig väderleken så att det plötsligt blev varmt och soligt. Skönt för oss som inte red, men det blev nog ganska kvalmigt och klibbigt för de som befann sig på hästryggen.


  

Det var bara fyra startande i FC-klassen så det var bara en placerad. Fredrik kom på andra plats. Nu fick dock alla något pris: 30 kg korn och en ljuslykta för Fredriks del. Dessutom viktiga poäng för cupen.


Jag var kvar på tävlingsplatsen tills dagens sista prisutdelning var över, sedan åkte jag med Carro Ponts mamma, Nina, tillbaka till Karlskoga. Var nog framme vid 21-tiden.

Idag åkte vi hem efter att ha tagit det lite lugnt på morgonen. Shag hade ätit och druckit bra under natten så det kändes OK att lasta i honom och åka de drygt fyra timmarna hemåt igen.

Sammanfattningsvis: en bra tävlingshelg och dessutom jättekul att prata på ritten!

Presentation


Addis Blogg

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

RSS

Kategorier

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards