Addi

Alla inlägg den 27 september 2013

Av Adriana - 27 september 2013 19:09

Förra helgen var jag iväg på en tur upp till fjällen.

Min gamla (ja, inte i ålder nödvändigtvis) arbetskamrat från Skederid jobbar numera som ansvarig för köket på ett fjäll-/konferenshotell i Rörvattnet i Jämtland. http://www.rorvattnet.se/  (Rekommenderas!!)

Jag och övriga Skederidare blev bjudna dit upp och fick bo på hotellet gratis och njuta av Jills goda mat och den fantastiska naturen.
Vilken upplevelse!


 

Vi hade en otrolig tur med vädret: på lördagen var det sol nästan hela dagen. Då åkte vi upp över trädgränsen vid ett närliggande fjäll och fick se vidsträckta vyer.

Vi klättrade uppför en bit. Då och då kunde man stanna upp och äta blåbär, välvattnade och välsolade. :)
Annat än de förkrympta kart vi har härhemma i den snustorra skogen.


Efter att vi tittat på utsikter och vandrat omkring lite på fjälltoppen så åkte vi vidare till en sjö där vi grillade korv över öppen eld och åt tunnbröd med rökt röding.


 

Från grillplatsen såg man snön på fjälltopparna.


 

Korvgrillning vid sjön. Vi kokade även kaffe över elden, i en rejäl gammal kaffekanna. Här fattades oss intet.


På söndagen var det lite mer blandat väder, men Jill och hennes man såg till att vi hade fullt upp ändå. De körde oss runt bland sevärdheter omkring Rörvattnet.


 

Bland annat var vi i Vinklumpen. (Nej det är inte skylten hem till mig efter ett antal grillkvällar med dryck...)


 

I Vinklumpen finns ett sameläger. De hade precis flyttat renarna från Vinklumpen till vinterområdet bara veckan före, kvar hängde några renskinn på tork. (Lite småläskigt....) Fick även veta att "klumpen" är ett dialektalt ord för fjälltopp. - - Vad kan "Vin" vara då? Att det viner om öronen där uppe? Det gör det nog alldeles säkert under stormiga dagar.


 

Kåta...


 

Pittoresk liten bod bredvid kåtan. Inte vet jag om det här verkligen används eller om allt mest står kvar för att göra oss turister lite glada. Men nog såg det intressant ut.


Slutligen en sväng till ett lokalt, rejält vattenfall vid Ansättåns canyon:

 


På söndagskvällen fick vi skjuts tillbaka till Östersunds flygplats för att åka hem igen. Kändes lite som att ha åkt flygande matta: Vips var man uppe i fjällen och vips så var man tillbaka i Arlanda igen. Däremellan hann massor hända, roliga kvällar tillsammans med de flesta av de bästa från Skederid (synd för Skederid att så få är kvar där, men vi vet ju alla varför...) Jills goda mat som jag saknat så, och intressanta utflykter i fjällvärlden.


Jag är verkligen tacksam att jag fick åka med på detta. :)

Presentation


Addis Blogg

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

RSS

Kategorier

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards