Addi

Alla inlägg under juni 2010

Av Adriana - 19 juni 2010 14:37


Var på Karins jättetrevliga 50-årsfest igår. En fest helt i min smak: kul människor, otvungen omgivning och alldeles...alldeles...underbar.   


Förutom mat och dryck fanns där även levande musik i form av en italiensk orkester, så nu har jag för första gången dansat en tarantella på en födelsedagsfest. Och faktum att jag alls dansade - det vet ni ju som känner mig - betyder att jag verkligen trivdes. Det skulle liksom bara inte hända annars.


Så idag ägnar jag mig åt lite lugnare aktiviteter, typ huvudet på kudden i soffan framför TV:n och kikar sådär lagom engagerat på prinsessbröllop. Men det slår ju inte Karins igår! ;)



Av Adriana - 15 juni 2010 21:50

Är nyligen hemkommen från de sista arbetsdagarna som vi under de senaste sex åren förlagt till en fantastisk sommarstuga på Fogdö utanför Grisslehamn.

Har hyfsad hum om hur vi ska lägga upp vårt jobb i höst och har dessutom ätit och druckit gott.

Det sistnämnda har varit ett lite för återkommande tema de senaste veckorna så det blir till en rejäl detox från smaskiga (feta) såser och annan förtjockande mat. Känner mig inte så tjusig med begynnande Barbamammamage. Önskar att jag vore en sådan som "glömde bort" lunch eller middag men det händer bara inte. Är det något jag aldrig - aldrig -  nånsin glömmer så är det att äta...

Av Adriana - 12 juni 2010 21:39

Nu är det gjort!

Har bokat biljetter till Peace & Love-festivalen i Borlänge.

Fredrik måste ha målsman med sig för att kunna vara där (under fyllda 15 år) och jag misstänker att han inte kommer att fråga om jag vill komma med nästa år   .


Det här kan antingen bli det roligaste jag gör denna sommar eller inte.



Av Adriana - 9 juni 2010 16:06

Det har varit lite mycket nu på sistone. Mitt energiförråd är begränsat och nu står mätaren på rött.


Backar vi till i fredags så åkte vi ju till Pålsboda. Även om jag sov bra, så sover man ju alltid lite sämre när man är borta. Dagen efter var det tidig uppstigning och tävling hela dagen samt hemfärd samma eftermiddag. I säng sent, upp tidigt till nästa tävling. Så återigen i säng sent (återkommande tema just nu) och sedan arbetsdag.
Sista dagarna i skolan är alltid hektiska. Det är en massa som ska hinnas klart och sedan är det en enorm uppladdning inför avslutningen.

Den hade vi igår kväll. Sov dåligt natten mellan måndag och tisdag så jag var lite seg under dagen.
Efter avslutningen åkte jag och mina kollegor och åt middag på restaurang Havspiren. Jätte-jättekul och trevligt. Äntligen kunde man slappna av och börja landa efter avslutningen. Vi åt gott och skrattade så vi nästan åkte av stolarna... Jag har verkligen förbaskat trevliga arbetskamrater.


I vanliga fall, läs alla år fram tills nu, så har vi fått ta antigen lång sovmorgon eller kompledigt dagen efter avslutningen med tanke på att vi gör den på kvällen istället för morgonen dagen därpå (bra för föräldrarna som kan komma och titta och slipper ta ledigt från jobbet). Men vår charmerande nya chef tyckte vi skulle komma och jobba idag direkt klockan åtta. Vaddå kompensation för kvällsjobb?


Resultatet blev ju därefter: min hjärna är mos och kopplingarna mellan nervtrådarna funkar bara undantagsvis i små stötar. Kort sagt har jag varit rätt punchig hela dagen så jag har inte fått särskilt mycket uträttat mer än en rejäl huvudvärk. Och det berodde inte på något särskilt, för igår körde jag bil hem från restaurangen. Jag är helt enkelt trött så jag nästan svimmar.

Men snart får jag äntligen lov och kan vila upp mig rejält. Lääääääängtar!!!

Av Adriana - 6 juni 2010 16:29

Själva helgen gick återigen i hästens tecken.

På fredag eftermiddag hämtade vi Shag (som inte alls var frivillig ut ur hagen - MORR!) och åkte till Pålsboda i Närke. Dags för andra deltävlingen i Folksam Cup.

Det visade sig nämligen att Fredrik låg etta redan sedan förra omgången. Det var ju en som hade kommit närmare 4 timmar (idealtiden) än Fredrik, men hon hade ridit fortare än 4 timmar och då får man inte lika många poäng som om man passerar idealtiden - alltså rider lite saktare.

Helt OK för vår del.


Vi åkte dagen före och övernattade i något så märkligt som en omgjord vårdcentral i Pålsboda. Hotell Doktorsvillan.

Det var faktiskt riktigt trevligt. Rummen hade fortfarande knapp för undersökningslampa, samt "upptaget-lyse" utanför rummen, men inuti var det stora rum med helt OK sängar. 425 kr för ett dubbelrum (och Fredrik fick sova i medhavd extrasäng gratis) och då ingick allt som brukar ingå i hotellrum: allt bäddmaterial, handduk och badlakan samt städning. Bara sova och åka. Kanon!

Bäst var det stora biljardbordet, tyckte Fredrik!


Själva tävlingen gick jättebra. Fredrik hamnade 3:a i själva tävlingsklassen men fick bäst poäng i idealtiden eftersom han kom in på 4 timmar och 28 sekunder.

Kanonfint! Då hoppas vi att Shag håller sig frisk till sista deltävlingen i augusti!

  

Fredrik och Shag vid prisutdelningen.


Nu var inte helgen slut där.

Vi åkte hem lördag kväll och idag, söndag, var det dags för dressyrtävling med Coffee i Enskede.

Snälla stallkompisar hade tvättat och flätat Coffee när vi var borta på lördagen (hon har aldrig sett snyggare ut!) så det var "bara" att kämpa sig ur sängen tidigt och åka iväg mot Enskede.

Det gick faktiskt bra trots att det inte blev någon placering.

65,nånting% i LC:2 och lite mer än 60% i LB:2.

Fredrik nådde de personliga mål han satt för tävlingen, men jag tycker han borde fått mer utdelning på LB:n faktiskt. Men så är det ju med bedömningssporter - domarens smak spelar in och det är bara att gilla läget.


I kväll somnar vi ovaggade!



Av Adriana - 6 juni 2010 16:24

Har man helger med fullspäckat schema så får man se till att sprida händelserna över veckan...

På torsdagen hade vi verkligen fullt hus - och det var bara trevligt.

Cilla + familj skulle komma förbi, för deras barn har gått på simskola och nu skulle de nyvunna färdigheterna testas i poolen.

  

Det gick fint!


Samtidigt visade det sig att min äldsta bror var hemma i Sverige och då gäller det förstås att passa på att träffas. Så han, plus bror nr 2 samt mina föräldrar kom också förbi.

Vi grillade och åt i uterummet allihopa. Det går att få plats, med lite hjälp av ett skohorn. Skämt åsido - det funkade alldeles utmärkt.


  

Så ser hela familjen ut!

Presentation


Addis Blogg

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26 27
28 29
30
<<< Juni 2010 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

RSS

Kategorier

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards