Addi

Alla inlägg under april 2010

Av Adriana - 10 april 2010 21:34

Det är senaste given härhemma.


Höll på att kolla efter hus att hyra i sommar i Provence och konstaterade (som jag befarade) att de var svindyra. Mellan 6000-10000 i veckan vill folk ha för att hyra ut sitt hus. Sedan ska man ju ta sig dit och gärna ha råd att hyra bil och äta förstås.


Låter inte riktigt realistiskt, särskilt inte som vi suttit och listat sådant vi borde reparera och byta ut härhemma inom kort. Det är inte gratis, direkt. Bilarna sjunger på sista versen de också och den dag vi måste byta ut Subarun mot något nyare så blir vi närapå bankrutt. Alltså gäller det att hitta på något lite billigare i semesterväg.

Under Provence-surfningen så råkade jag på några artiklar om semesterbostadsbyte. Vet att jag läst om det i nån tidning för inte så länge sedan, men då nappade jag inte. Nu tog jag mig in på några websidor där folk lagt ut sina hem för byte och - wow!! Vilka möjligheter!

Förutom huset så kan man även byta bilar med varandra (hm, stackars de som ska låna våra... ) och göra upp om att vattna blommor och passa djur.

Helt fine by me.

Jag antar att vårt hus skulle kunna vara intressant. Det är hyfsat nära till Stockholm, till Norrtälje, till Åland/Finland - och så naturen och allemansrätten också då... Huset rymmer ju rätt många och poolen finns ju att använda.

Lite skraj över att katterna skulle komma på att pinka i deras resväskor - men det behöver ju inte hända.   


Ja vi får väl se - men idén är ju inte så dum. Fullt utrustat och helt GRATIS  husrum ger ju en massa stålar över till annat på semestern!

Av Adriana - 9 april 2010 17:56

...det är vad vi ägnat oss åt på sistone.

Lasagnen är funktionärsmaten till Lovisedalsritten som vi passat på att göra nu när det är påskledighet. Mycket blev det - och matlagandet i sådana mängder är precis som att måla. Kul i början men skittrist i längden.


Sen var vi på IKEA för att köpa lite tillbehör som behövs till klubbstugan.

Jag har en jättebra idé till IKEA: IKEA-drive-trough!!

Om man faktiskt redan vet vad man vill ha, man vet modellen och färgen, då borde det ju räcka med att beställa vid en mikrofon i början på drive through:n, hämta ut vid nästa lucka och så slutligen betala vid sista.

Vad tidsbesparande det skulle vara!!   

Av Adriana - 6 april 2010 11:59

- Det är vad Fredrik är beträffande helgens läger.

Det måste faktiskt ha varit kul, för han är ju i den åldern då saker och ting sällan orsakar sprudlande glädje utan det mesta är "sådär..." Men tydligen hade deltagarna haft kul tillsammans och ponnyn hade som sagt var skött sig jättefint.

Fredrik delade stuga med Anton och Rodrigue så Roland konstaterade att han inte hade en aning vilken tid de egentligen gick och la sig att sova om nätterna.


På lördagen hade de ridit för Staffan och Fredrik sa att det gick jättebra. Groomarna hade fått träna på att visa häst för hand och pulsa. Antons pappa har ju inte en susning om vad distansritt handlar om så det är ju jättebra att man lär upp groomarna också.


På lördagen hade de besök av en person som skulle visa hur SvRF:s nya gren "Working Equitation" går till. De fick träna på olika moment på förmiddagen och på eftermiddagen tävlade de en liten bana.


  

Coffee ville inte bli kompis med fejktjuren! (Det är hon till höger).


Förutom tjuren, som Coffee inte gillade, så fungerade allt jättebra här också.

Fredrik fick bäst poäng av alla. Här är film från träningen:




På söndagen hade de först ridorientering på förmiddagen. Fredrik red tillsammans med Rodrigue och det gick rätt bra, men de fick ta en lång omväg hem så de var ute längre än de skulle.

På eftermiddagen var det så dags för triatlon: 6 km jogging, 12 km cykling och 500 m simning. Fredrik låg så bra till poängmässigt att han bestämde sig för att ta det lugnt och bara genomföra, vilket var precis vad han gjorde!

Kontentan av alla de små deltävlingarna var att Fredrik samlade på sig flest poäng och vann ett regntäcke från Back On Track Wear, och så valde han en Bagheeraväska bland de valbara priserna.


Måndagen gick åt till att avsluta, städa, äta lunch och åka hem. Och vilken tur de hade - vädret var ju fint hela helgen, utom måndagen då snön åter vräkte ner. Men då var det ju bara hemfärd och inga utomhusaktiviteter.


Jag är iallafall själv jätteglad över att det finns ideella krafter som tar på sig att anordna läger som detta. Det är guld värt att ungdomarna lär känna varandra och har kul ihop medan de lär sig mer om sin gren. Det ger en sammanhållning som behövs i den här ensamsporten.

Av Adriana - 4 april 2010 20:23

Fredrik ringde från Katrineholm ikväll.

Lägret har varit jättekul och det har gått väldigt bra. Idag avslutades deras interna tävling under lägertiden med en triatlon bestående av joggning, cykling och simning och Fredrik klarade av det och kom etta totalt!

Ponnyn hade fått idel lovord. Det känns som den här medvinden verkligen behövdes efter allt hästmässiga minus han varit med om på sistone.

Det blir nog en längre rapport imorgon när de kommer hem. Hoppas Roland kom ihåg att ta lite kort!

Av Adriana - 3 april 2010 18:40

...och prisad vare SVT Play som gör att jag kan titta på program i efterhand, när jag äntligen har tid.


Denna eftermiddag har jag ägnat mig åt att titta på tre avsnitt av Jonas Gardells serie "Åh herregud", en spaning efter Gud. Otroligt intressant och underhållande, det är bara att åter konstatera att Jonas Gardell är mer än vad man kanske först tror att han är.


Jag rekommenderar programmen å det varmaste. De är bara 30 min långa. Lagom portioner framför datorn.


Direktlänk till SVT Play och Gardells serie:

http://svtplay.se/v/1928623/ah__herregud_/del_3_av_8?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,1919903/sb,p128386,1,f,-1

Av Adriana - 2 april 2010 15:48

  

Hästskit.


Har ägnat dagen åt att kratta hästskit i rasthagarna.

De är så pass små att det blir väldigt äckligt om man inte forslar bort en del av skiten när snön nu börjar tina bort.

Har märkt att det är enklare att kratta när det fortfarande ligger is under skiten så just nu funkar det bra. Värre är att forsla bort de tunga, blöta lassen till gödselstacken...


Finns en hel del kvar att göra, så jag blir inte sysslolös på påsklovet :)


Fredrik, och Roland har tagit häst, cykel och badkläder till YR-lägret i Katrineholm. De kommer nog att ha skit (!) kul!!

Av Adriana - 1 april 2010 14:22

  


Jag vet inte om jag ska känna mig glad eller orolig av att så många tyckte att jag passar bra i skägg..?


Presentation


Addis Blogg

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

RSS

Kategorier

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards