Addi

Direktlänk till inlägg 23 februari 2012

Modig, vrickad eller bara typisk hästmänniska?

Av Adriana - 23 februari 2012 19:48

Förra onsdagen blev det extrainsatt träning för Jennie Larsson.

Det skulle ju varit träning helgen innan, men då hade Jennie farit av en häst och klonkat i marken rätt illa så det blev inställt. Nu ville vi ju inte missa det här tillfället. Nästa gång är ju inte förrän i mars!


Givetvis måste onsdagen bli en av vinterns eländigaste skitdag då snön yr ner och blåsten snabbt ordnar fina vallar över vägarna...

Valde att åka ändå.

Första vändan var i dagsljus med Ice. Största delen av vägen var helt OK, men sista kilometern går över ganska öppna fält och där kom några partier med snövallar och härliga sträckor där man inte riktigt vet vart vägen slutar och diket tar vid. Vi tog oss igenom fast det kändes ganska slirigt ibland. Fick ökad puls á la cirkelträning.


Sen skulle man ju hem.

Det bästa med hemvägen är att de otrevliga partierna då ligger i början av vägen, sedan blir det bättre, mer välplogade och skyddade vägsträckor närmare hemmet. Det betyder förstås också att lagom tills man kommit tillbaka till stallet så har man glömt de otrevliga vallarna och tycker att det inte var så farligt ändå. Så in med nästa häst (Sasha) och åka en vända till - nu i mörker.


När vi närmade oss Kragstatorp så ringer stallägaren och säger att vi nog ska försöka ställa oss vid någon avtagsväg och vänta en stund. Hon ser att det är en massa stillastående billyktor över fältet och att en traktor är på väg dit. De som tränar före oss ska ju förbi där, så hon säger att när de passerat oss så betyder det att hindret är röjt och att vi kan fortsätta åka (och komma fram, förhoppningsvis). Vi ställer oss och väntar i ca 10 minuter - sedan kommer mycket riktigt släpet på vägen. De stannar och berättar att en bil hade hamnat i en driva och stod tvärs över vägen. Nu hade traktorn forslat bort bilen och vägen såg OK ut.

Vi kör vidare och det verkar lugnt. Framme vid öppna fälten inser vi att det återigen tycks ha hänt något längre fram. Finns inga avtagsvägar och inte heller mötesfickor så det är bara att åka fram dit och hoppas att det löser sig... TUR att det är lugna Sasha i transporten!!

Mycket riktigt står det återigen en liten bil i en snödriva - och inte nog med det - vi har en till transport i möte...

Den lilla bilen lyckas vi skotta upp och knuffa iväg. Sedan sprang vi omkring och stampade i snön för att försöka hitta vägkanterna så att vi skulle våga åka förbi varandra med transporterna.

Med lite precision och magsyra så lyckades vi utan missöden, sedan var det bara ett par 100 meter till ridhusavfarten och den biten förlöpte utan missöden.

Så red Sanna medan jag lyssnade på den alltmer vinande vinden utanför ridhuset och fantiserade meterhöga drivor på vägen.


Ska väl säga att hemfärden gick bra. Inga möten, inga bilar i dikena eller drivorna och Sasha fortsatte stå lugnt och snällt i släpet. :)


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Adriana - 4 juli 2018 22:02

Helt utan några särskilda förväntningar så bokade vi en resa till Kroatien.Idén startade med att en bekants syster erbjuder seglingsresor i Kroatien. Bilderna därifrån såg verkligen fina ut, men jag är inte nån segelbåtsmänniska. Det kanske är jättet...

Av Adriana - 28 april 2018 14:48

På en middag häromveckan kom samtalet in på en bok som några hade hunnit läsa: Linus Jonkmans Introvert – den tysta revolutionen.   Nu har även jag hunnit läsa den (lyssna på, egentligen). En hel bok som ger mig och mina gelikar, upprättels...

Av Adriana - 12 januari 2018 20:24

Någon gång måste ju vara den första. Så nu blev det så: Kanarieöarna. Har faktiskt aldrig farit på en typisk svensk charterresa dit där nästan alla svenskar tycks ha tillbringat någon semester i sitt liv och deltagit grisfest eller letat hela vecka...

Av Adriana - 30 december 2017 16:15

   Då var det dags igen - ännu ett år har gått och det är åter dags att vänja sig vid att skriva en annan siffra sist på årtalet.       - Skumt år, 2017. Det har spretat än hit och än dit. De senaste åren oftast haft något tema som "håller ihop" ...

Av Adriana - 19 november 2017 18:53

Det var en gång några ingenjörer som arbetade på en firma som tillverkade mobiltelefoner. De var välutbildade och hade länge arbetat med telefontillverkning. De kunde det mesta, allt från att planera, prova, göra prototyper och sedan testa och förbät...

Presentation


Addis Blogg

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

RSS

Kategorier

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards