Addi

Alla inlägg den 1 maj 2011

Av Adriana - 1 maj 2011 21:51

På väg till tävlingen idag så försökte jag hitta en bra radiokanal (=någon som inte innehåller sportsändningar) och hamnade plötsligt på MIFFORADIO.

Ärligt. Va??

Hinner undra om de driver med folk eller om det verkligen är utvecklingsstörda som pratar. (De pratar på skånska dessutom, vilket skruvar till det ytterligare).


Men jo. Det är ett radioprogram gjort av utvecklingsstörda. Se websida här.


Det var ju en färgad kvinna nyligen som blev anmäld för att hon döpt sin teaterpjäs till Nigger. Det fick hon inte göra fast hon själv borde ta illa upp om man nu någon ska ta illa upp. Den som anmälde menade att det inte spelar någon roll om HON inte tar illa upp, utan att ordet använts nedsättande i så många decennier att det inte borde användas alls, av någon. Inte ens färgade själva. Jaha. Ok. Vi säger så.

Men MIFFO??

Om vi nu ska prata ord som använts nedsättande i decennier så är väl miffo ett av dem? Och det är tydligen helt OK att använda ändå?


Förresten blir jag osäker. Får man säga färgad? Är jag ofärgad då? Eller heter det Afroskandinav kanske? Får man säga utvecklingsstörd eller är det inte utbytt mot något annat ord idag? Något som inte kan stöta någon. Funktionsnedsatt? Men nej, ingen vill väl vara "nedsatt"? Då tar man väl illa upp?


Inser att tala är silver och tiga är guld. För vad man än säger så kan någon ta illa upp och tolka väldigt fel... :S

Av Adriana - 1 maj 2011 11:48

Det är fortfarande tidigt på dagen och vi har både åkt iväg och kommit hem från en täving! Det ni!

Det märktes att det var länge sedan vi var på en hopptävling. Där går det undan med starterna jämfört med dressyrtävlingar där allt tar evigheters evigheter.

Sanna startade som åttonde ekipage - tog knappt en kvart från klassens början tills det var hennes tur.


Det här var dessutom inte vilken hopptävling som helst, utan PREMIÄR för Sanna och Sacha på riktig tävling, med riktiga tävlingshinder, speaker och dessutom på bortabana.

Det gick alldeles förträffligt. Sacha var enligt Sanna lite spänd på banan, men han var inte tittig utan bara hoppade. Det blev en rivning när Sacha försökte sig på att snirkla sig över i korsgalopp vid ett tillfälle, men det gör absolut ingenting när resten stämde och klaffade som det skulle. Jättekul!!


Väl hemma väntade mammakatt. Hon hör när det är någon av våra bilar och står beredd vid gången mot huset.

 

Rätt bil?

 

Kurr kurr! (Men inte har hon någon ullegullig uppsyn direkt! ;)


Presentation


Addis Blogg

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

RSS

Kategorier

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards